Discussió:Debats sobre la sortida del Regne Unit de la UE a Brexit

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Millores[modifica]

  • Format de les referències
  • Format de l'article (negretes, cursives, links)
  • Redacció més acurada

Salut.--Metralleta95 (disc.) 21:01, 24 juny 2016 (CEST)

@Metralleta95: El teu llenguatge "sintètic" m'havia fet creure que hi havies fet millores, però ara he vist que tant sols reforçaves la teva inclusió de la plantilla {{Millorar format}}. M'he permès incorporar-ho a la plantilla {{Millores múltiples}}. --FranSisPac (disc.) 11:44, 11 feb 2017 (CET)

Contra el reanomenament[modifica]

@Leptictidium: No em sembla oportú el reanomenament ja que aquest article és sobre els debats de sortida (Referèndum sobre la permanència del Regne Unit a la Unió Europea de 2016 (Q21812812)) i "un altre article" (Sortida del Regne Unit de la Unió Europea (Q7888194)), que sí es podria anomenar "Brexit", seria el genèric. Aquí mateix, que he referenciat WD, pots comprovar que s'hi ha produït una confusió. Caldria desfer-lo immediatament!. Mira en:Brexit (també tenen en:Brexit issues). Cordialment, --FranSisPac (disc.) 19:20, 10 feb 2017 (CET)

Bona tarda, @FranSisPac:. He desfet el reanomenament. Tal com ho veig:
  1. Brexit issues > Debats sobre la sortida del Regne Unit de la UE a Brexit
  2. Brexit > Brexit
  3. United Kingdom European Union membership referendum, 2016 > Referèndum sobre la permanència del Regne Unit dins la UE

Hi estem d'acord? —Leptictidium (digui) 20:09, 10 feb 2017 (CET)

@Leptictidium: d'entrada gràcies per atendre el meu comentari-requeriment. El problema de fons és que el contingut actual d'aquest article, en el que discutim, entre altres defectes més formals té el de resultar manifestament obsolet (ja ho vaig posar fa un any a la plantilla "MM"), limitant-se al "pre-referèndum". També és cert que està vinculat a l'element "7888194" de WD, però els articles "germans" que he mirat, fins i tot el francès que manté el nom "fr:Débats sur le retrait du Royaume-Uni de l'Union européenne", el superen infinitament en aquest sentit. És a dir, encara que s'hi pugui arribar per interwiki (o, ara, per redireccionament), si es queda com a article de "debats sobre" el consideraria passable, però no com a "l'article" del Brexit (em faria vergonya). Per tant, demanaria mantenir-li el nom fins que esdevingui "digne" d'anomenar-se "Brexit". Per altra banda, el de "issues" potser no cal que tingui paral·lel en català. Com ho veus? --FranSisPac (disc.) 23:56, 10 feb 2017 (CET)
@FranSisPac: Aleshores, el que faria és deixar aquest article sobre els debats i crear-ne un altre sobre el Brexit pròpiament dit.—Leptictidium (digui) 08:48, 11 feb 2017 (CET)
@Leptictidium: Em sembla magnífic. De fet, no m'atrevia a suggerir-ho, tot i que quedava implícit. Una proposta: encara que pot donar una mica més de feina, si el crees evolucionant a partir d'aquest o, almenys, "fusionant" part del que conté, podria "desaparèixer". Si no, quedaria "despenjat". Tu mateix. Gràcies, --FranSisPac (disc.) 11:44, 11 feb 2017 (CET)

d'acord a tenir dos articles, un sobre el Brexit i l'altre sobre els debats, que crec que no desapareixerà, serà l'article principal de la secció prèvia sobre el Brexit, que tindrà després el tema de la votació, les conseqüències etc--barcelona (disc.) 12:46, 17 feb 2017 (CET)

Perdona @Barcelona: això vol dir 3 articles, perquè també hi ha el del "Referèndum sobre la permanència del Regne Unit dins la UE" (WD "Q21812812"). En general els debats previs o bé formen part del "background" de l'article del referèndum (veure en:United Kingdom European Union membership referendum, 2016) o bé són a l'article "principal" del Brexit (WD "Q7888194" que és on figura aquest article "Debats sobre la sortida del Regne Unit de la UE" i també el francès fr:Débats sur le retrait du Royaume-Uni de l'Union européenne, que cobreix tot el tema Brexit -es fa un cert "lio" amb la polisèmia- i apunta al de fr:Référendum sur le maintien du Royaume-Uni dans les Communautés européennes com a "AP" en la secció corresponent). Un tercer "possible", que ja hauràs vist que no recomano tenir, seria el de les implicacions del Brexit (WD "Q24083533" que tan sols existeix en anglès). No et sembla millor la meva proposta de 2 articles? Cordialment, --FranSisPac (disc.) 14:07, 17 feb 2017 (CET)
Crec que no se m'ha entès, penso que cal un article principal Brexit i la resta segons dimensions tots els que calguin: debat previ, conseqüències... --barcelona (disc.) 19:57, 18 feb 2017 (CET)

@Leptictidium: per si t'animes a utilitzar-lo, les deficiències formals bàsiques han estat resoltes per MALLUS i per mi mateix. --FranSisPac (disc.) 18:33, 17 feb 2017 (CET)