Discussió:Llista de monuments de Caldes d'Estrac

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Errors o comentaris de la llista, després d'una visita in situ diumenge passat...

  • La capella del Carme és al carrer del Callao. El carrer Mercè Torres no l'he trobat enlloc del nomenclàtor de Caldetes.
  • Ca l'Argimon és al Camí Ral núm. 20-22 (a la llista no hi consta la numeració).
  • Ca la Cristina no és al número 8 del carrer Sant Josep, sinó a la vorera dels números senars. Concretament, al número 9. Bé, això segons la foto i la descripció que surt a la fitxa. Segons la Memòria de l'inventari de patrimoni local de la Diputació, és a Sant Josep 7 (que és una casa amb esgrafiats però ni té dos pisos ni té mènsules esculpides).
  • La casa Nadal i Farré és al número 48 del Camí Ral (no 50), tal com es veu claríssim amb el Google Street. Potser podríem dir-ne 48-50, però de fet és l'última edificació del carrer, després ja no n'hi ha cap més.
  • El Mercat no pot ser al número 17-18, de cap manera. A la façana s'hi veu el número 17, com a molt pot ser 17-19. De fet deu ser això, ja que després ve un carreró, un edifici sense número (que és el 21) i després Can Cabanyes, al 23.
  • El carrer de la Santema és el que surt de la Riera a l'alçada de la Fundació Palau, i n'és paral·lel i alçat. En aquella banda la Riera no té cases (és, com si diguéssim, el carrer de la Riera però aixecat). La Santema només té una filera de cases, que tenen numeració contigua (l'altra banda és la barana que dóna a la Riera, situada per sota el carrer). A la part de dalt de tot del carrer hi ha Can Roqué (al número 17, em sembla) i, gairebé al costat, el gran edifici de Ca l'Arquer, o Residència Santema. L'edifici anomenat Can Roset és el mateix que Ca l'Arquer; la foto que surt a Patmapa és la de l'entrada de l'edifici. Actualment és lleugerament diferent (la devien canviar una mica en l'última reforma), però es veu clarament que és la mateixa casa. La Memòria de la Diputació diu, efectivament, que Can Roset és a "la Santema 15". Per cert, la denominació "pg. Francesc Riera" no es fa servir, es refereix al carrer de la Santema.
  • La Torre Verda no és al carrer de l'Església, sinó al camí del Mig.
  • La "casa al carrer Major 7-11" són, evidentment, tres cases, i diferents entre elles.
  • La "casa al carrer Major 27-29-31", segons la descripció de Patmapa, correspon només a la número 29. La número 31, en canvi, correspon a la que la fitxa anomena Can Bustos (o Can Figueras), que no és al número 35 sinó al 31. Pel que fa a la número 27, tot i estar construïda respectant l'estil antic és ben moderna.
  • La "casa del carrer Major 40" ha estat enderrocada, actualment hi ha un solar buit.

--Enric (discussió) 20:33, 26 ago 2013 (CEST)[respon]

Corregit i anotat a Viquiprojecte:Monuments/Revisió del registre#Maresme. Els balls de números ja és un tema habitual. El carrer Mercè Torres tampoc l'he trobat a la Guia de carrers del Maresme. El carrer de la Santema s'anomenava abans passeig de Francesc Riera, el promotor de la urbanització. --V.Riullop (parlem-ne) 10:41, 31 ago 2013 (CEST)[respon]