Discussió:Ovidi Montllor i Mengual

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

En molts casos, no és millor uitlitzar només nom i cognom, si aquesta és la forma amb que és conegut el personatge (Ovidi Montllor, Lluís Llach, Joan Manuel Serrat...) ? Exceptuant casos que el 2on cognom s'utilitzi habitualment (Miquel Martí i Pol) o sigui necessari per desambiguar. Xevi. ¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿


Estic d'acord am tu Xevi. El Mengual i el Grande de l'Ovidi i el Llach repectivament no ténen perque figurar en l'entrada. No són cognoms coneguts d'aquests cantants. V Baron

Personalment no hi estic d'acord. Els diccionaris fan trampa. Un hi va a cercar Llach, Lluís i quan troba Llach se n'adona que l'han redirigit automàcaticament a Llach i Grande, Lluís (tecnologia punta). Nosaltres també podem redirigir com ells. Crec que posar el nom sencer fa més per crear una fitxa de personatge i a més és un criteri més objetiu que no pas em sona més haver-ho sentit així. Sempre he sentit més Jordi Pujol, però em faria mal als ulls veure l'entrada sense el i Soley. No sé... em faria la sensació de pèrdua de rigurositat. Llull 22:47 25 jun, 2004 (UTC)

entrada repetida![modifica]

Aquesta pàgina es repeteix amb Montllor_i_Mengual, Ovidi

S'haurien de juntar els continguts i redirigir l'una a l'altra.

S'ha arribat a algun tipus de consens sobre com posar els noms de les persones? Jo trobo que és millor "Montllor i Mengual, Ovidi" que "Ovidi Montllor i Mengual" o "Montllor, Ovidi".

Fa un temps s'en va parlar, i vam decidir fer "Ovidi Montllor i Mengual", fent servir l'ordre normal, que es el que fan a la majoria de wikipedies. Precisament una de les raons de fer el canvi era d'evitar entrades duplicades, ja que sempre hi havia qui utilitzava l'ordre "nom i cognoms" igualment. Xevi 17:35 29 jun, 2004 (UTC)

Enllaç extern[modifica]

Afegit un enllaç extern a una web amb molts recursos sobre l'autor.

Cantant Català[modifica]

Des de quan Ovidi Montllor ha estat català? El treiem la categoria de Cantants catalans? --Makinal 07:50 23 mai, 2005 (UTC)

Les últimes contribucions les segueix fent Anselm queixal que ara amb una IP que ja havia fet servir abans segueix posant que tothom que parli català és català. Mira sinó: http://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Especial:Contributions&target=213.176.161.200

Val, doncs revertiré el canvi. --Makinal 17:42 23 mai, 2005 (UTC)

La faena del matalafer...[modifica]

...fer i desfer. Personalment, crec que est article es queda un poc desllavassat i que deuríem refer tot l'escrit, començant per establir Ovidi Montllor com a nom de l'entrada principal i deixar Ovidi Montllor i Mengual per a la redirecció: tingueu en compte que el «nom artístic» que apareix en les portades de tots els seus discs sempre és Ovidi Montllor i no Ovidi Montllor i Mengual ni l'Ovidi (o simplement Ovidi), que és com se'l coneix popularment; per una altra banda, cal dir que el seu nom de naixement era José Ovidio Monllor (sic) Mengual. Seria menester també elaborar una biografia més extensa i detallada i oferir la discografia i la filmografia completa, encetar la bibliografia i afegir tots els enllaços possibles. M'oferisc voluntari, però m'estimaria més començar des de zero que no refer la versió actual, per això este comentari; què vos pareix?--Arnandis 15:32, 11 nov 2005 (UTC)

Ja fa un any de la meua proposta i ningú no ha dit res, així que estic pensant de dur-la a terme començant per fer d'Ovidi Montllor l'entrada principal: què vos pareix si aprofite que només conté una redirecció per a començar a escriure-ho allí i, a mesura que vaja tenint més informació, redireccionaríem Ovidi Montllor i Mengual cap a esta? Hi ha alguna objecció, o seria menester votar-ho? Crec que la figura d'Ovidi es mereix un article més complet a l'estil del d'Al Tall (al qual encara li queda un poc de treball, tot s'ha de dir), i calcule que parlant-ho amb Toni Miró podríem tindre autorització per a alçar alguna foto del seu arxiu i, per descomptat, les portades dels discs. --Arnandis (Sí o sí?) 23:26, 23 nov 2006 (CET)[respon]
A mi em sembla be. En general, utilitzem sempre el nom artistic; no som pas un directori telefonic. Xevi 00:26, 24 nov 2006 (CET)[respon]
Encara que arribi amb retard, a mi també em sembla bé.--Pere prlpz 19:55, 16 febr 2007 (CET)
D'acord: quan em faça amb la bibliografia començaré la faena, que no és poca. --Arnandis (Sí o sí?) 12:03, 17 febr 2007 (CET)

Jo no crec que "nom i cognom" pugui ser considerat un nom artístic. La quasi totalitat de població es refereix a si mateixa amb només un cognom, però a les enciclopèdies acostumen a venir tots. I triar arbitràriament quins articles duen un o dos cognoms em sembla això, arbitrari. Crec que és millor així com està ara tenint en compte que hi ha una redirecció. Geo 12:15, 17 febr 2007 (CET)

Home, el nom artístic se'l tria cada u i és el que ve determinat per les portades dels discs i tota la parafernàlia: mireu, si no, el cas de Raimon; hauríem de redireccionar-ho cap a «Ramon Pelegero Sanchis»? --Arnandis (Sí o sí?) 12:24, 17 febr 2007 (CET)
Justament critico que es confon "nom de presentació" amb "nom artístic". Si a tu et pregunten com et dius, dius sempre el nom i els dos cognoms? Gairebé tothom indica només un cognom i no per això indica que sigui el "nom artístic". De ser així hauríem de modificar "molts" articles per adequar-se al "nom artístic" de la gent. Per començar tots els polítics. Mira http://books.google.cat/books?vid=ISBN840805225X&id=0q_XBzwNP7IC&pg=PP1&lpg=PP1&ots=RwR6f6rhH7&dq=inauthor:Aznar+Jos%C3%A9+Mar%C3%ADa&sig=BYt5ZAk6bG8NmwV9gxAIsw6qZWk i digues-me si també hem de moure el seu article d'on el tenim. Posar en uns casos un cognom i en altres dos em sembla arbitrari. Quasi tothom es presenta amb només un cognom però això no vol dir que renunciï al segon i que una enciclopèdia l'hagi de deixar de recollir en l'entrada. Geo 12:34, 17 febr 2007 (CET)

No sé si trobareu alguna que no ho tingui però ho he mirat en una enciclopèdia i posa les tres mateixes paraules que aquí. Geo 12:37, 17 febr 2007 (CET)

Militància[modifica]

Pel que em va contar l'Alfred Luchetti personalment, i rebatint un article aparescut la revista "El Queixal", mai no va estar al PCC, sino al PSUC. Altra cosa es que fos una mica "anarco de cor" i fos poc home de partit i militant.el comentari anterior sense signar és fet per PierreCapponi (disc.contr.) 18:02, 27 set 2008 (CEST)[respon]

Caldria trobar una referència sobre això.--Pere prlpz (discussió) 23:59, 27 set 2008 (CEST)[respon]

Pel que m'han explicat camarades de Gràcia, va participar a la cèl·lula del PCC de Gràcia i jo he vist fotografies seves intervenint en actes del PCC.