Discussió:Regne Unit

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

És correcte parlar de subdivisió administrativa per a referir-se a totes les subdivisions? Jo diria que ha de ser simplement divisió administrativa, o bé utilitzar el plural : subdivisions adminitratives. –Pasqual Nuvola apps email.png bústia 16:36, 16 jul 2006 (UTC)

Hi estic d'acord. --Alonso 16:51, 16 jul 2006 (UTC)

No estic segur que "permes" es la paraula millor en aquest paragraf,

"El Regne Unit ha permès la "devolució" dels poders autonòmics, amb la creació de poders executius i legislatius a Escòcia i Gal·les, encara que no hi ha cap parlament anglès"

Sugereix que el canvi fos resistit per el govern britanic, cuan en realitat era un iniciatiu del partit governador. Tambè, despres del acord de divendres sant, es pot incluir Irlanda del nord com regio amb poders autonomics. Usuari:Boynamedsue

Introducció[modifica]

Malgrat que la GEC opti per utilitzar Gran Bretanya com a nom global no és correcte, perquè Irlanda del Nord no forma part de la Gran Bretanya. Per aquesta raó, el nom oficial és "Regne Unit de la Gran Bretanya i Irlanda del Nord". Així doncs proposo la introducció:

« El Regne Unit (en anglès: United Kingdom), oficialment, el Regne Unit de la Gran Bretanya i Irlanda del Nord (en anglès: United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland) és.... »

Si es vol mostrar aquesta confusió es pot afegir un aclariment a la introducció de l'estil: "Erròniament, s'utilitza el terme Gran Bretanya[1] com a sinònim de Regne Unit, malgrat que aquest no engloba Irlanda del nord."--KRLS , (disc.) 15:43, 3 oct 2015 (CEST)

Aprofito per comentar que hi ha hagut vandalisme reiterat per aquesta qüestió.--KRLS , (disc.) 15:44, 3 oct 2015 (CEST)
D'acord, però compte que no som ningú per posar "erròniament" al que fa l'Enciclopèdia Catalana i les fonts fiables en general. Aleshores, podem dir que pel conjunt de l'estat es fa servir també el terme Gran Bretanya en sentit ampli, "sensu lato" o fent un abús de llenguatge, però no hauríem de dir que és un error.--Pere prlpz (disc.) 17:48, 3 oct 2015 (CEST)
A no ser que trobem cap font que tracti la denominació de l'Enciclopèdia Catalana com a errònia. Potser no és difícil de trobar... --Pau Colominas (t'ajudo?) 14:15, 13 oct 2015 (CEST)
Si les trobem, com a molt podrem dir que algunes fonts consideren incorrecte aquest ús del terme, mentre d'altres en fan servir en aquest sentit.--Pere prlpz (disc.) 14:28, 13 oct 2015 (CEST)