Discussió:Ternópil

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

--MALLUS (disc.) 15:21, 20 abr 2014 (CEST)[respon]

O oberta[modifica]

La solvència de l'ésAdir com a font per la transcripció de l'ucraïnès és, com a mínim, dubtosa. Per exemple, si ens hi baséssim sempre, hauríem de transcriure la г com a g o el nom «Sebastopol» com a paraula plana.

El que tampoc no podem fer és dir «ara segueixo l'ésAdir perquè sí, ara no el segueixo perquè no». Proposo que es reanomeni aquest article a «Ternòpil», seguint els criteris debatuts entre diversos usuaris a Viquipèdia:Transcripció de l'ucraïnès, que es basen en l'adaptació del sistema de transcripció del ciríl·lic de l'IEC a les particularitats de l'ucraïnès.– Leptictidium (digui, digui) 16:26, 21 abr 2014 (CEST)[respon]

Si et mires el principi de l'article veuràs que ho explico molt clar. En tot cas, la redirecció amb "o" oberta ja existeix: les dues versions són possibles. I si ens posem puristes, no hauríem de fer servir la forma russa Kíev, sinó Kíiv, per posar només un exemple, perquè a nosaltres no ens agradaria que un article en ucraïnès sobre la ciutat de «Girona» es digués «Gerona». De fet, només hi ha un motiu perquè l'article es digui "Kíev" i no "Kíiv": la tradició: el topònim Kíiv, per molt oficial que sigui (com ho és London a Gran Bretanya) no té el mateix grau de tradició que Kíev. Podríem dir el mateix de "Ternópil" amb "o" tancada. El cas de Sebastòpol és una discrepància entre dues fonts externes, com assenyalo allà, i toca triar-ne una o una altra. Trio l'opció GEC perquè està més d'acord amb la fonètica original en ucraïnès (tot i que allà quasi tothom parla rus, el tema de l'accent tònic no varia).
En resum: seguim les normes aprovades per l'IEC, amb les particularitats de l'ucraïnès que tots coneixem, sempre i quan no hi hagi una altra font externa fiable que digui el contrari. Per a mi l'esAdir és una font fiable, que no vol dir que sigui infal·lible.
Tot això, òbviament, s'acabarà el dia que des de l'IEC es posin les piles i fixin criteris clars, cosa que sens dubte agrairem tots.--MALLUS (disc.) 18:13, 21 abr 2014 (CEST)[respon]