Escut de Nigèria

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'escutEscut de Nigèria

Modifica el valor a Wikidata
Detalls
TipusEscut d'armes estatal Modifica el valor a Wikidata
Adoptat perNigèria Modifica el valor a Wikidata
Establert/
rehabilitat
20 maig 1960 Modifica el valor a Wikidata
Càrregues
Costus spectabilis, cavall, riu Níger, riu Benue i àguila Modifica el valor a Wikidata

L'escut de Nigèria fou adoptat arran de la independència, l'1 d'octubre de 1960.

Descripció[modifica]

És de sable, amb una perla[1] ondada d'argent, que representa els dos rius principals que travessen Nigèria: el Níger i el seu afluent el Benue. El color negre al·ludeix a la terra fèrtil nigeriana.

És flanquejat per dos cavalls sallents d'argent, un símbol de dignitat, i timbrat per un borlet d'argent i de sinople (els colors de la bandera estatal, al·lusió a la riquesa agrícola de Nigèria) somat d'una àguila de gules amb les ales esteses, que representa la força.

L'escut descansa damunt una terrassa de sinople sembrada de flors d'or en representació de l'espècie Costus spectabilis, la flor nacional nigeriana. A la part inferior, una cinta d'or amb el lema nacional escrit en anglès en lletres de sable: UNITY AND FAITH, PEACE AND PROGRESS ('Unitat i fe, pau i progrés'). Aquest lema és l'únic canvi que ha experimentat l'escut des de la seva adopció, ja que inicialment deia només UNITY AND FAITH.

Altres escuts[modifica]

Notes[modifica]

  1. La perla és una peça heràldica resultant de la unió d'un xebró revessat i de la meitat inferior del pal, com la lletra Y.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Escut de Nigèria