Escut del Níger

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'escutEscut del Níger

Modifica el valor a Wikidata
Detalls
TipusEscut d'armes estatal Modifica el valor a Wikidata
Adoptat perNíger Modifica el valor a Wikidata

L'escut del Níger va ser introduït l'1 de desembre del 1962. És de sinople, amb un sol d'or acostat a la destra d'una llança en pal carregada de dues espases típiques dels tuaregs, que simbolitza el valor de la gent en el passat; i a la sinistra de tres espigues de mill, una en pal i dues en sautor, acompanyat a la punta d'un cap de zebú, ambdós símbols del bestiar i l'agricultura, tot d'or. L'escut està envoltat per quatre banderes del Níger i a la base hi ha una cinta on es llegeix République du Niger ('República del Níger' en francès, la llengua oficial).

Mentre que la Constitució nigerina estipula que el camper de l'escut és de sinople (és a dir verd),[1] en ambaixades i documents oficials apareix d'argent, o d'or en altres contextos, amb les càrregues o símbols que conté l'escut d'un daurat més fosc o fins i tot negre, com es pot veure a la pàgina del Govern del Níger.[2]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Vegeu l'Article Primer del Títol Primer del Preàmbul de la Constitució de 1999: Constitution du Niger du 18 Juillet 1999 (Promulguée par décret N° 99-320 / PCRN du 09 Août 1999) Arxivat 2008-10-02 a Wayback Machine.
  2. Govern del Níger Arxivat 2011-07-17 a Wayback Machine. (francès)

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Escut del Níger