Barbara (cantant): diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
m Elimino camp perque l\'agafi de Wikidata al ser igual.
m Galazan ha mogut Barbara a Monique Andrée Serf: Canvio l'encaçalament pel nom real de l'artista.
(Cap diferència)

Revisió del 19:34, 19 abr 2016

Per a altres significats, vegeu «Bàrbara».
Barbara

Monique Andrée Serf, coneguda artísticament com a Barbara, (París, el 9 de juny de 1930 - Neuilly-sur-Seine, el 24 de novembre de 1997) va ser una cantant, autora, compositora i intèrpret francesa. El seu lirisme poètic i la profunditat d'emoció que desprenia la seva veu i les lletres de les seves cançons van assegurar-li un públic fidel i lliurat a la seva figura durant 40 anys.

Un dels seus discs, que s'allunyen una mica del seu registre de cantant solista, però que al mateix temps és "Barbara en esencia" és el que es pot catalogar de peça d'òpera o teatre musicat, amb Gerard Depardieu: Barbara - Depardieu, Lilly (a vegades trobat a Internet com a Lily) Passion (1986). El tema, de l'òpera, L'île aux mimosas, és un tast d'aquesta Barbara poètica i emocional de la qual parlem a l'article.

En català

La seva cançó "L'aigle noir" va ser adaptada al català per Delfí Abella[1] i interpretada per Maria del Mar Bonet. Amb el títol de "L'àguila negra",[2] és una de les poques cançons en català que han arribat als primers llocs de les llistes d'èxit. L'any 1971 va arribar a la primera posició.[3]

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Barbara
Avinguda dedicada a la cantant Barbara a l'Square des Batignolles de París.

Referències