Louise Harriers Wippern: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Pàgina nova, amb el contingut: «'''Harriers Louise Wippern''' (Hildesheim, 1835 - Görbersdorf, Silèsia, 1878) fou una soprano alemanya.».
 
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
'''Harriers Louise Wippern''' ([[Hildesheim]], [[1835]] - [[Görbersdorf]], [[Silèsia]], [[1878]]) fou una soprano alemanya.
'''Harriers Louise Wippern''' ([[Hildesheim]], [[Baixa Saxònia]], [[1835]] - [[Görbersdorf]], [[Silèsia]], [[1878]]) fou una soprano alemanya.

Soprano d'excepcionals facultats, féu el seu debut a [[Berlín]] el [[1857]] en el rol d'Aghata a [[Der Freischütz]] i l'Alicia de [[Robert le Diable]]. Assoli un èxit tant gran que fou contractada de forma permanent allà. El [[1859]] es casà amb l'[[arquitecte]] Harriers a [[Bückeburg]]. La temporada del [[1864]] actuà al [[Covent Garden]] de [[Londres]] i també les dues temporades següents.
Soprano d'excepcionals facultats, doncs abordava amb la mateixa facilitat el gènere dramàtic que el lleuger, i ensems notable actriu, fou durant molts anys la cantant favorita dels públics de Berlín, i d'altres principals teatres d'[[Alemanya]].

A partir de [[1868]] pati una afecció de la gola, no obstant continuà actuant fins el [[1871]] en què se li debilità la veu i la força i es va veure obligada a retirar-se.
== Bibliografia ==
* [[Enciclopèdia Espasa]] ''Volum núm. 70, pàg. 337'' (ISBN 84-239-4570-7)

{{ORDENA:Wippern, Harriers Louise}}
[[Categoria:Sopranos alemanyes]]

Revisió del 16:42, 23 maig 2013

Harriers Louise Wippern (Hildesheim, Baixa Saxònia, 1835 - Görbersdorf, Silèsia, 1878) fou una soprano alemanya.

Soprano d'excepcionals facultats, féu el seu debut a Berlín el 1857 en el rol d'Aghata a Der Freischütz i l'Alicia de Robert le Diable. Assoli un èxit tant gran que fou contractada de forma permanent allà. El 1859 es casà amb l'arquitecte Harriers a Bückeburg. La temporada del 1864 actuà al Covent Garden de Londres i també les dues temporades següents.

Soprano d'excepcionals facultats, doncs abordava amb la mateixa facilitat el gènere dramàtic que el lleuger, i ensems notable actriu, fou durant molts anys la cantant favorita dels públics de Berlín, i d'altres principals teatres d'Alemanya.

A partir de 1868 pati una afecció de la gola, no obstant continuà actuant fins el 1871 en què se li debilità la veu i la força i es va veure obligada a retirar-se.

Bibliografia