Diferència entre revisions de la pàgina «Transcripció genètica»

Salta a la navegació Salta a la cerca
=== Elongació ===
[[File:simple transcription elongation1.svg|thumb|400px|Diagrama simplificat de l'elongació en la transcripció]]
L'ARN polimerasa catalitza l'elongació de cadena de l'ARN. Una cadena d'ARN s'uneix per aparellament de bases a la cadena de d'ADN, i perquè es formen correctament els enllaços d'hidrogen que determina el següent nucleòtid del motle de d'ADN, el centre actiu de l'ARN polimerasa reconeix als ribonucleòtids trifosfat entrants. Quan el nucleòtid entrant forma els enllaços d'hidrogen idonis, llavors l'ARN polimerasa catalitza la formació del [[enllaç fosfodièster]] entre la cadena d'ARN ja formada i el ribonucleòtid entrant amb l'alliberament de [[pirofostat]]. La velocitat de síntesi d'ARN en ''[[E. coli]]'' està compresa entre 30 i 85 nucleòtids per segon, més lenta que la [[síntesi d'ADN]].
 
=== Terminació ===
En finalitzar la síntesi d'ARNm, aquesta molècula ja s'ha separat completament delde l'ADN (que recupera la seua forma original) i també de l'ARN polimerasa, acabant la transcripció. La terminació és una altra etapa diferent de la transcripció, perquè just quan el complex de transcripció s'ha acoblat activament ha de desacoblar-se una vegada que l'elongació s'ha completat. La terminació està senyalitzada per la informació continguda en llocs de la seqüència de l'ADN que s'està transcrivint, per la qual cosa l'ARN polimerasa es deté en transcriure algunes seqüències especials de l'ADN. Aquestes seqüències són riques en [[guanina]] i [[citosina]], situades a l'extrem dels gens, seguides de seqüències riques en [[timina]], formant seqüències ''[[palíndrom|palindròmiques]]'', que quan es transcriuen l'ARN recent sintetitzat adopta una ''estructura en ganxo'' que desestabilitza el complex ARN-ADN, obligant a separar-se de l'ARN polimerasa, renaturalitzant-se la bambolla de transcripció.
 
Algunes seqüències de d'ADN no tenen la seqüència de terminació, sinó que posseeixen una altra seqüència a què s'uneixen una sèrie de proteïnes reguladores específiques de la terminació de la transcripció com '''rho'''.
 
== Transcripció en eucariotes ==
43

modificacions

Menú de navegació