Josep Rodrigo Botet: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Continue amb un poc més
Cap resum de modificació
Línia 3: Línia 3:
Era fill d'un matrimoni de terrissaires de [[Manises]], Onofre Rodrigo Aliaga i Teresa Botet Royo. L'any 1856 la família es traslladà a [[València]], on van obrir una botiga d'objectes de ceràmica a la [[plaça Redona]].
Era fill d'un matrimoni de terrissaires de [[Manises]], Onofre Rodrigo Aliaga i Teresa Botet Royo. L'any 1856 la família es traslladà a [[València]], on van obrir una botiga d'objectes de ceràmica a la [[plaça Redona]].


Ben jove va iniciar la carrera militar i va ser destinat a [[Cuba]]. L'any [[1864]] es va veure involucrat en una conspiració i va ser acusat de conspirador [[carlisme|carlí]], el que li va valdre l'expusió de l'exèrcit i la presó. Va ser empressonat a les [[illes Canàries]] i després a les [[torres de Quart]] de València. Va eixir en llibertat en el context de la revolució ''[[Revolució de 1868|Gloriosa]]''.
Ben jove va iniciar la carrera militar i va ser destinat a [[Cuba]]. L'any [[1864]] va ser acusat de conspirador [[carlisme|carlí]], el que li va valdre l'expusió de l'exèrcit i la presó. Va ser empresonat a les [[illes Canàries]] i després a les [[torres de Quart]] de València. Va eixir en llibertat en el context de la revolució ''[[Revolució de 1868|Gloriosa]]''.





Revisió del 20:07, 15 ago 2014

Josep Rodrigo Botet (Manises, 2 d'abril de 1842Madrid, 3 de juliol de 1915) va ser un enginyer i paleontòleg valencià.

Era fill d'un matrimoni de terrissaires de Manises, Onofre Rodrigo Aliaga i Teresa Botet Royo. L'any 1856 la família es traslladà a València, on van obrir una botiga d'objectes de ceràmica a la plaça Redona.

Ben jove va iniciar la carrera militar i va ser destinat a Cuba. L'any 1864 va ser acusat de conspirador carlí, el que li va valdre l'expusió de l'exèrcit i la presó. Va ser empresonat a les illes Canàries i després a les torres de Quart de València. Va eixir en llibertat en el context de la revolució Gloriosa.


Bibliografia

  • (castellà) Vicente Gascón Pelegrí. Prohombres valencianos en los últimos cien años, 1878-1978. València. Caixa d'Estalvis de València, 1978. ISBN 84-500-2630-X