Diferència entre revisions de la pàgina «Unitat de disc òptic»

Salta a la navegació Salta a la cerca
cap resum d'edició
(Petita descripcio i historia)
{{FR|data=desembre de 2016}}
{{MF|data=desembre de 2016}}
És una variant d'emmagatzematge informàtic sorgit a finals del segle XX en el qual la gravació i reproducció es realitzen mitjançant uns raigs làser que interpreten les refraccions provocades sobre la seva pròpia emissió.Una '''unitat de disc òptic''' és la peça informàtica inserida o conectableconnectable algúnalgun aparell electrònic que utilitza una llum làser com a part del procés de lectura o escriptura de dades des d'un arxiu a discos òptics, com CD's o DVD's. Algunes unitats només poden llegir discos (lectores de discos òptics), mentre que les gravadores de discos òptics són lectores i escritoreescriptores. Així, per referir-se a la unitat amb les dues capacitats es sol usar el terme lectograbadoralectogravadora.<ref>http://www.informaticamoderna.com/Unidades_opt.htm</ref> És una variant d'emmagatzematge informàtic sorgit a finals del segle XX en el qual la gravació i reproducció es realitzen mitjançant uns raigs làser que interpreten les refraccions provocades sobre la seva pròpia emissió
 
Els discs compactes, CD's, discos versàtils digitals, DVD's i dicos Blue-ray (BD) són els medis més comuns compatibles amb unitats de disc òptic.
 
Les unitats de discos òptics són una part integrant dels aparells de consum autònoms com els reproductors de CD, reproductors de DVD i gravadores de DVD. També són usades molt comunament en els ordinadors per llegir programari i mitjans de consum distribuïts en format de disc, i per gravar discos per a l'intercanvi i arxiu de dades. Les unitats de discos òptics (al costat de les memòries flash) han desplaçat a la disquetera i a les unitats de cintes magnètiques per a aquesta tasca a causa del baix cost dels mitjans òptics i la gairebé ubiqüitat de les unitats de discos òptics en els ordinadors personalespersonals i en aparells d'entreteniment de consum.
 
Tot i així, la gravació de discos en general està restringida a la distribució comercial i a la còpia de seguretat personal de material comprat personalment.

Menú de navegació