Gai Sulpici Galba (qüestor 120 aC): diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot treu caràcters de control Unicode
retoc i referència
Línia 1: Línia 1:
{{Infotaula persona}}
{{Infotaula persona}}
'''Gai Sulpici Servi Galba''' (''Caius Sulpicius Servius F. Galba'') fou un [[magistrat romà]], fill del cònsol [[Servi Sulpici Servi Galba]] i sogre de [[Publi Cras Mucià]]. Fou qüestor el [[120 aC]]. Durant les converses amb [[Jugurta]] fou acusat d'haver estat subornat pel rei númida i fou condemnat el [[110 aC]] per la [[llei Mamília]]. [[Ciceró]] va llegir la seva defensa quan encara era un noi. Era [[Pontífexs romans|pontífex]] i fou el primer membre del col·legi de pontífexs a ser condemnat per un ''judicium publicum''. ([[Ciceró]], Brut. 26, 33-Z1, 34-Z1, de Orat. 1.56.)
'''Gai Sulpici Servi Galba''' (''Caius Sulpicius Servius F. Galba'') va ser un [[magistrat romà]]. Era fill del cònsol [[Servi Sulpici Servi Galba]] i sogre de [[Publi Licini Cras Dives Mucià]]. Formava part de la [[gens Sulpícia]], i era de la família dels [[Galba (família)|Galba]], d'origen [[Patrici (classe romana)|patrici]].

Va ser [[questor]] l'any [[120&nbsp;aC]]. Durant les converses amb [[Jugurta]] va ser acusat d'haver estat subornat pel rei númida i va ser condemnat el [[110&nbsp;aC]] per la ''[[Lex Mamilia de senatoribus]]''. [[Ciceró]] va llegir la seva defensa quan encara era un noi. Quan es va celebrar el judici era [[Pontífexs romans|pontífex]] i va ser el primer membre del col·legi de pontífexs a ser condemnat per un ''judicium publicum''.<ref>{{ref-llibre |cognom=Smith |nom=William (ed.) |títol=Dictionary of greek and roman biography and mythology. Vol. II |pàgines=205-206 |lloc=London |editorial=Taylor and Walton |any=1846}}</ref>

== Referències ==
{{referències}}


{{ORDENA:Sulpici Servi Galba, Gai}}
{{ORDENA:Sulpici Servi Galba, Gai}}

Revisió del 22:00, 22 març 2019

Infotaula de personaGai Sulpici Galba
Nom original(la) Gaius Sulpicius Galba Modifica el valor a Wikidata
Biografia
NaixementRoma Modifica el valor a Wikidata
Qüestor
Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolític Modifica el valor a Wikidata
PeríodeRepública Romana mitjana Modifica el valor a Wikidata
Família
FillsServius Sulpicius Galba (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
PareServi Sulpici Galba Modifica el valor a Wikidata

Gai Sulpici Servi Galba (Caius Sulpicius Servius F. Galba) va ser un magistrat romà. Era fill del cònsol Servi Sulpici Servi Galba i sogre de Publi Licini Cras Dives Mucià. Formava part de la gens Sulpícia, i era de la família dels Galba, d'origen patrici.

Va ser questor l'any 120 aC. Durant les converses amb Jugurta va ser acusat d'haver estat subornat pel rei númida i va ser condemnat el 110 aC per la Lex Mamilia de senatoribus. Ciceró va llegir la seva defensa quan encara era un noi. Quan es va celebrar el judici era pontífex i va ser el primer membre del col·legi de pontífexs a ser condemnat per un judicium publicum.[1]

Referències

  1. Smith, William (ed.). Dictionary of greek and roman biography and mythology. Vol. II. London: Taylor and Walton, 1846, p. 205-206.