Charles R. Knight

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaCharles R. Knight

Charles R. Knight treballant en un estegosaure l'any 1899. Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(en) Charles Robert Knight Modifica el valor a Wikidata
21 octubre 1874 Modifica el valor a Wikidata
Brooklyn (Nova York) Modifica el valor a Wikidata
Mort15 abril 1953 Modifica el valor a Wikidata (78 anys)
Manhattan (Nova York) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat Politècnica de Nova York Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballPintura i il·lustració Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópintor, il·lustrador Modifica el valor a Wikidata
Obra
Localització dels arxius

Charles Robert Knight (Brooklyn, Nova York, 21 d'octubre de 1874 - Manhattan, Nova York, 15 d'abril de 1953) fou un artista estatunidenc, més conegut per les seves influents pintures de dinosaures i altres animals prehistòrics i de la fauna silvestre.[1][2] El seu treball s'ha reproduït en nombrosos llibres, i les seves obres es troben distribuïdes pel museus i col·leccions privades de tot el món. Estudiant l'anatomia i els moviments dels éssers vius en zoos del seu país i europeus, les seves obres s'han establert com a estàndards quant als animals contemporanis i prehistòrics.

Va començar a estudiar art en el Museu Metropolità de Nova York, i més tard va acabar la seva formació en Art Students League. El seu talent era evident realitzant animals, paisatges i retrats. Knight és l'autor de Before the Dawn of History, utilitzat en institucions educatives. També és l'autor de l'obra Comparative Psychology and Anatomy of Animals, un llibre pensat per a lectors juvenils.

Milions de persones d'arreu del món estan exposades a les obres de Knight, ja que aquestes es troben en institucions com American Museum of Natural History a Nova York, el Field Museum de Chicago i el Natural History Museum de Los Angeles.

Referències[modifica]

  1. «Charles R. Knight» (en anglès). National Museum of Wildlife Art of the United States. Arxivat de l'original el 11 de febrer 2013. [Consulta: 22 abril 2014].
  2. Sherman, Alexander. «Charles Knight: Prehistoric Visions of a Beloved Muralist». The Field Museum, In the Field, 2002. [Consulta: 22 abril 2014].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Charles R. Knight