José Luis Aguirre Larrauri

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJosé Luis Aguirre Larrauri
Biografia
Naixement20 febrer 1961 Modifica el valor a Wikidata (63 anys)
València Modifica el valor a Wikidata
17è Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca
20 juliol 2023 –
← Isaura Navarro i Casillas


Diputat a les Corts Valencianes
16 maig 2019 – 28 juliol 2023 (dimissió)Ana María Bellver Alcántara →

Circumscripció electoral: València

Activitat
Ocupaciópolític, enginyer agrònom Modifica el valor a Wikidata
PartitVox Modifica el valor a Wikidata
Membre de

José Luis Aguirre Larrauri (València, 1961) és un enginyer agrícola i polític valencià, conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat Valenciana des de 2023 al Consell presidit per Carlos Mazón.

Diplomat per la Universitat Politècnica de València, Aguirre ha estat vicepresident del Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles i professionalment ha dirigit un despatx professional des d'on realitzava projectes i valoracions d'explotacions agrícoles, ramaderes i agroindustrials.[1] També ha estat actiu en l'alta societat valenciana com a membre de l'Ordre de Malta i el seu representant a València i director gerent de la Gran Associació de Beneficència, una entitat històrica de caràcter caritatiu i catòlic.[2]

Inicia la seua carrera política l'any 2019 quan és triat diputat a les Corts Valencianes per Vox i exerceix de portaveu a la Comissió d'Agricultura i Medi Ambient des d'on va qüestionar les polítiques encaminades a mitigar els efectes del canvi climàtic o les limitacions de la normativa fitosanitària de la Unió Europea. A més és vicepresident provincial de Vox a València.[2] Va revalidar l'escó a les Corts a les eleccions de 2023 i l'acord de govern amb el Partit Popular per a dirigir el Consell de la Generalitat Valenciana li va permetre encarregar-se de la conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca a proposta del seu partit.

Referències[modifica]

  1. Zaragozá, José Luis. «Vuelve un ingeniero agrónomo a la Conselleria de Agricultura» (en castellà), 19-07-2023. [Consulta: 23 agost 2023].
  2. 2,0 2,1 Melero, À Punt NTC, Xavier. «Qui és qui en el nou Consell del PP i Vox», 19-07-2023. [Consulta: 23 agost 2023].