Europa de la Llibertat i la Democràcia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióEuropa de la Llibertat i la Democràcia
(en) Europe of Freedom and Democracy Group Modifica el valor a Wikidata
Dades
Nom curtEFD i ELD Modifica el valor a Wikidata
Tipusgrup polític del Parlament Europeu Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1r juliol 2009
Data de dissolució o abolició30 juny 2014 Modifica el valor a Wikidata
Altres
Color     Modifica el valor a Wikidata

Lloc webefdgroup.eu Modifica el valor a Wikidata

Europa de la Llibertat i la Democràcia (ELD o EFD, de l'anglès Europe of Freedom and Democracy) fou un grup polític del Parlament Europeu constituït durant la seva VII Legislatura, després de les eleccions europees de 2009, que està integrat per 32 diputats europeus, conforme al reglament intern del Parlament Europeu. El grup no estava vinculat a cap partit polític a escala de la Unió, sinó a diversos partits nacionals units en coalició parlamentària. Les posicions compartides i defensades pels membres d'aquest grup parlamentari es caracteritzaven per la seva connotació antieuropeista i les seves reivindicacions sobiranistes basades en el dret d'autodeterminació i en defensa d'una plena independència econòmica i sobirana dels estats europeus, rebutjant el concepte mateix d'una Unió Europea. Alguns pertanyien al grup polític del parlament europeu denominat Unió per l'Europa de les Nacions. Els partits integrants d'aquest grup són partits nacionalistes i majoritàriament de caràcter euroescèptic. El grup Europa de la Llibertat i la Democràcia estava copresidit per Nigel Farage i Francesco Speroni, amb Philippe de Villiers com a vicepresident. Es va dissoldre en 2014,[1] sent succeït per Europa de la Llibertat i la Democràcia Directa.

Programa polític[modifica]

  • Enfortir les bases de la civilització occidental i les tradicions de la cultura llatina, incloent-hi el respecte per la persona humana.
  • Defensar els principis de llibertat, solidaritat i igualtat de totes les persones.
  • Respecte a la tradició, la sobirania, la democràcia i la identitat dels pobles d'Europa.
  • Contribuir a l'estabilitat del món i fomentar el diàleg entre les nacions.
  • Reconèixer la família com a unitat bàsica de la societat, que reconeix la santedat de la vida i s'oposa a la concepció materialista de la societat.
  • Protegir la qualitat de vida i el medi ambient, desenvolupar una política exterior i de defensa en cooperació amb l'ONU, l'OTAN i altres organitzacions internacionals i enfortir les relacions amb els Estats Units, treballant en conjunt per resoldre els problemes internacionals.
  • Donar suport al desenvolupament de la democràcia en totes les nacions d'Europa, i desenvolupar una estreta col·laboració amb els països del món que tradicionalment tingueren la immigració procedent dels països europeus.

Composició a data de 2009[modifica]

Estat Partit nacional Diputats
Dinamarca Dinamarca Partit Popular Danès 2
Finlàndia Finlàndia Partit dels Finlandesos 1
França França Moviment per França (MPF) 1
Grècia Grècia Reagrupament Popular Ortodox (LAOS) 2
Itàlia Itàlia Lliga Nord 9
Lituània Lituània Ordre i Justícia 2
Països Baixos Països Baixos Partit Polític Reformat 1
Regne Unit Regne Unit Partit de la Independència del Regne Unit (UKIP) 13
Eslovàquia Eslovàquia Partit Nacional Eslovac 1

Referències[modifica]

  1. «Es dissol el grup de l'Europa de la Llibertat i de la Democràcia Directa». Europarl, 16-10-2014. [Consulta: 12 setembre 2020].

Enllaços externs[modifica]