European BEST Engineering Competition

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
EBEC
EBEC
Logo de la EBEC

Lema Dissenya el futur. AVui
Dades base
Tipus entitat Engineering Competition
Història
Fundació 2009
Activitat
Zona on actua Europa

Web http://ebec.BEST.eu.org
Modifica dades a Wikidata

L'European BEST Engineering Competition (EBEC) és una competició anual d'enginyeria organitzada per la Board of European Students of Technology (BEST). La EBEC es realitza a 32 països diferents amb la missió de desenvolupar els estudiants oferint-los l'oportunitat de desafiar-se en resoldre un problema teòricament o de forma pràctica. Els estudiants formen equips de quatre i han de resoldre un problema interdisciplinari de Team Design o un Case Study. Està adreçat a estudiants de tots els camps de les enginyeries.

Ajuntant estudiants, universitats, companyies i institucions, la EBEC pretén aconseguir que els estudiants siguin multidisciplinaris, millorar les habilitats personals i aplicar aquest potencial a resoldre un problema de la vida real treballant en equip.

El Projecte EBEC forma part del servei de BEST de proveir una educació complementària als estudiants. Durant la competició, els estudiants actius i curiosos tenen la possibilitat d'aplicar el coneixement que han obtingut de la universitat per desafiar-se, ampliar horitzons, deenvolupar la seva creativitat i millorar les seves habilitats comunicatives. Sent aquests elements fonamentals de la competició, l'EBEC contribueix amb el suport de l'avanç de l'educació tecnològica i la promoció de la col·laboració en ambients multiculturals.

El 2016, la Ronda Final de la EBEC serà a Belgrad, de l'1 al 10 d'agost amb 120 participants.

Història [cal citació][modifica | modifica el codi]

La idea d'aquesta competició va ser introduida a BEST a partir de la Canadian Engineering Competitions (CEC) organitzada per la Canadian Federation of Engineering Students (CFES). Membres de BEST van visitar la CEC el 2002 com a convidats amb la idea d'organitzar una competició com aquella i es va discutir a l'Assemblea General de BESt del mateix any. Aquí és quan la història de la Competició BEST va iniciar-se, amb la primera BEST European Engineering Competition (BEEC) organitzada a Eindhoven el 2003, i la primera Ronda Nacional a Portugal el 2006 i la primera EBEC final organitzada a Ghent el 2009 amb finalistes seleccionats a partir de 2300 participants de 51 universitats de 18 països, acabant de formar la piràmide de la EBEC.

Estructura [cal citació][modifica | modifica el codi]

La EBEC es desenvolupa en 3 nivells de competició que formen la Piràmide EBEC. Amb 84 Rondes Locals, 15 Rondes Regionals/Nacionals i una Ronda Final, la EBEC és una de les competicions d'enginyeria més grans organitzades per estudiants i per a estudiants a Europa, amb una mitjana de 7000 participants per any.

Ronda Local[modifica | modifica el codi]

EBEC pyramid

Les Rondes Locals (LRs) s'organitzen en una universitat amb un grup BEST establert (LBG, Local BEST Group). L'equip guanyador de cada universitat passa al següent nivell.

Ronda Regional/Nacional[modifica | modifica el codi]

Les Rondes Regionals/Nacionals s'organitzen en un país o regió i el duu a terme un dels Grups Locals de BEST (LBG) de la regió o país. Els equips que van guanyar la ronda local competeixen a la mateixa categoria, lluitant per una plaça a la Ronda Final.

National/Regional Rounds Local Rounds
EBEC Alpe-Adria Erlangen, Graz, Ljubljana, Maribor, Zagreb
EBEC Balkan Belgrade, Mostar, Nis, Novi Sad, Podgorica, Skopje
EBEC Baltic Ekaterinburg, Ekaterinburg UrFU, Kaunas, Moscow, Riga, Saint Petersburg, Tallinn
EBEC Benelux Aachen, Brussels, Brussels ULB, Delft, Ghent, Leuven, Liege, Louvain-la-Neuve
EBEC Central Prague, Brno, Bratislava, Kosice,Veszprém, Budapest
EBEC France ENSAM, ENSTA ParisTech, Lyon, Paris Ecole Centrale, Paris Polytechnique, Supélec
EBEC Greece Athens, Chania, Patras, Thessaloniki
EBEC Italy Messina, Milan, Naples, Rome, Rome Tor Vergata, Trento, Turin
EBEC Nordic Copenhagen, Gothenburg, Helsinki, Stockholm, Tampere, Trondheim, Uppsala
EBEC Poland Gdansk, Gliwice, Kraków, Lodz, Warsaw, Wroclaw
EBEC Portugal Almada, Aveiro, Coimbra, Lisbon, Porto
EBEC Romania & Republic of Moldova Brasov, Bucharest, Chisinau, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara
EBEC Spain Barcelona, Madrid, Madrid Carlos III, Las Palmas, Valencia, Valladolid
EBEC Turkey Ankara, Izmir, Istanbul, Istanbul Yildiz
EBEC Ukraine Kiev, Lviv, Zaporizhzhya, Vinnytsia

EBEC Final[modifica | modifica el codi]

La Ronda Final de la European BEST Engineering Competition, EBEC Final, és un dels esdeveniments més importants de BEST, organitzat per un LBG, Local BEST Group. Els estudiants guanyadors de les rondes regionals, representant a més de 80 universitats, treballen intensament durant 10 dies en múltiples tasques d'àmbit internacional. Durant l'edeveniment, els participants també tenen la possibilitat de conèixer persones amb diferent educació cultural, conèixer la cultura i ciutat que els hostatja i també de tenir contacte amb companyies importants a la Fira de Feines que té lloc l'últim dia de l'esdeveniment.

Case Study[modifica | modifica el codi]

El Case Study (CS), traduït seria Estudi d'un Cas, és un repte de solucionar un problema de forma teòrica que requereix una anàlisi, recerca, deliberació d'equip, realització de proves i testos i presentar una solució amb unes limitacions econòmiques, legañs i socials. La solució té unes limitacions quant a presentació; el temps i els recursos. Això vol dir, complir l'horari de presentació, i els recursos dels quals disposes per presentar la sol·ució.

EBEC Team Design

Team Design[modifica | modifica el codi]

El Team Design (TD), traduït seria el Disseny de l'Equip, és pràctic. Un repte que requereix un dissent, creació i presentació d'un prototip model que ha de seguir uns criteris estrictes de construcció i característiques de funcionament. El model ha de ser creat amb unes limitacions de temps i utilitzar la menor quantitat de recursos possibles.

Visió General de la Competició[modifica | modifica el codi]

Set edicions organitzades, resumides a continuació.

EBEC 2009 Ghent, Belgium - De l'1 al 12 d'agost
EBEC 2010 Cluj-Napoca, Romania - De l'1 a l'11 d'agost
EBEC 2011 Istanbul, Turkey - De l'1 a l'11 d'agost
EBEC 2012 Zagreb, Croatia - De l'1 al 8 d'agost
EBEC 2013 Warsaw, Poland - De l'1 al 9 d'agost
EBEC 2014 Riga, Lettonia - De l'1 al 9 d'agost
EBEC 2015 Porto, Portugal - Del 2 a l'11 d'agost


Premis i nominacions[modifica | modifica el codi]

La Ronda Final del 2015 a Porto va ser qualificada de millor projecte de Portugal per la següent ronda dels European Charlemagne Youth Prize.

Patronages [cal citació][modifica | modifica el codi]

BEST sempre busca sport d'institucions que reconeguin els esforços i comparteixin la visió per tenir un impacte en els estudiants europeus. Per això la EBEC té el suport de diferents institucions i organismes com la UNESCO, Young in Action, la European Society for Engineering Education (SEFI) i l'Institute of Electrical and Electronics Engineers.

Hi ha Universities que també col·laboren amb la EBEC, i durant els últims anys han sigut: Aristotle University of Thessaloniki, Czech Technical University in Prague, Graz University of Technology, National Technical University of Athens (NTUA), Silesian University of Technology in Gliwice, Universidade do Porto, Yildiz Teknik Universitesi.

Accreditation[modifica | modifica el codi]

És notable que la EBEc és reconeguda per les universitats com un projecte d'alta qualitat que contribueix a l'educació dels participants. La Universitat dePorto va ser la primera a reconèixer la competició otorgant crèdits ECTS als participants.

Galeria[modifica | modifica el codi]

Vegeu també[modifica | modifica el codi]

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]