FL Studio

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula de programariFL Studio
Desenvolupador(s) Image-Line
Versió inicial 18 desembre 1997
Versió estable 20.5.1 (29 juliol 2019)
Escrit en Object Pascal i Delphi
Sistema operatiu Microsoft Windows, Android, iOS i macOS
Format d'arxiu de lectura
Format d'arxiu d'escriptura
Disponible en
Tipus estació de treball d'àudio digital
Llicència llicència de propietat i programari de prova
Més informació
Lloc web Web oficial
Id. Subreddit FL_Studio
Facebook: FLStudio Instagram: flstudio_official
Modifica les dades a Wikidata

FL Studio (antigament conegut com a Fruityloops) és una estació de treball d'àudio digital, creat per Image-Line Software. La música és creada per enregistrament i mescla i/o dades de MIDI junt per crear una cançó, que pot llavors ser guardat al format .FLP natiu del programa (Fruity Loops Project). Les cançons es poden llavors exportar a un WAV, MP3 o MIDI, compatible amb la majoria del reproductors de medis.

FL Studio està basat en un seqüenciador de música, que crear cançons a trossos (patrons) utilitzant el Seqüenciador de Pas (Step Sequencer) i la vista de Piano Roll, llavors fusionar aquelles peces junt utilitzant la finestra Playlist. El Tauler d'Efectes proporciona accés a una gamma àmplia d'efectes de so que es poden automatitzar.

El programa és ben conegut com a plataforma barata per a la creació de música dance així com Techno, encara que la versió completa conté una quantitat suficient d'opcions per manejar la producció de cançons en molts gèneres diferents.

El nom del programa va canviar de Fruityloops a FL Studio a partir de la versió 4 per a donar una imatge més professional i per evitar possibles demandes de la companyia de cereals Kellog's perquè aquesta tenia un producte anomenat Froot Loops.

Interfície[modifica]

La interfície d'usuari del FL Studio comprèn de 5 pantalles principals:

  • Seqüenciador de Pas (Step Sequencer) - permet muntatge musical per bateries i parts melòdiques curtes.
  • Rotlle de Piano (Piano roll) - una xarxa dimensional per a compondre la música. L'eix vertical representa les notes, i l'eix horitzontal representa temps.
  • Llista de reproducció (Playlist) - permet l'arranjament de conjunts de patrons i d'arxius d'àudio per reunir una cançó completa.
  • Mesclador (Mixer) - utilitzada per a nivells d'àudio d'equilibratge, afegint processadors d'efectes (VST plugins, etc.), i entrada d'àudio d'enregistrament.
  • Navegador de Mostres (Sample Browser) - permet l'accés ràpid a mostres d'àudio, plugins, programa, i unes altres cançons d'FL Studio (FLPs).

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: FL Studio Modifica l'enllaç a Wikidata