Fons Millàs de la UAB

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'organitzacióFons Millàs de la UAB
Fons Millàs de la UAB.JPG
Fons bibliogràfics de Josep Maria Millàs i Vallicrosa dipositat a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia de la UAB
Dades bàsiques
Tipus fons documental
Modifica les dades a Wikidata

El Fons Millàs està format per la biblioteca personal de Josep Maria Millàs i Vallicrosa, pioner de la història de la ciència a Espanya i a Catalunya, augmentada pel seu fill Eduard Millàs i Vendrell (Barcelona, 1937 - Barcelona, 1999), filòleg i historiador de la ciència. També en forma part els seus arxius.[1] El conjunt va ser adquirit pel Servei de Biblioteques de la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2000 per ampliar la Secció d'Història de les Ciències de la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.[2]

Descripció del fons[modifica]

  • unes 1.300 monografies sobre ciència àrab, instruments científics, poesia hebrea medieval, història de l'astronomia i de les matemàtiques i historiografia de la ciència.
  • publicacions periòdiques com Isis i Archives Internationales d'Histoire des Sciences
  • col·lecció, gairebé completa, de les obres de Josep Maria Millàs i Vallicrosa
  • col·lecció de separates
  • material d'arxiu:
  • de Josep Maria Millàs i Vallicrosa: 9 capses de conservació inventariades amb la seva correspondència i documentació professional com notes manuscrites sobre els seus treballs, materials relacionats amb la preparació i participació a congressos, ressenyes, fotografies, retalls de diari i altres.
  • d'Eduard Millàs i Vendrell: més de 70 carpetes d'anelles pendent d'inventariar i classificar pel Servei d'Arxius de Ciència (SAC).

Referències[modifica]

  1. Roqué, Xavier «Els arxius de Josep Maria Millàs i Vallicrosa i Eduard Millàs i Vendrell, a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia». Biblioteca Informacions, 38, Abril 2010, pàg. 21-24.
  2. Roqué, Xavier «El Fons Millàs de la Secció d'Història de la Ciència de la Biblioteca de Ciències i d'Enginyeries». Biblioteca Informacions, 22, desembre 2000, pàg. 8-10.

Bibliografia[modifica]

Col·leccions singulars a les biblioteques de la UAB. Bellaterra: Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona, 2013, p. 42-45 i 52-55. ISBN 9788449028878 [Consulta: 29 gener 2014]. 

Enllaços externs[modifica]