Frank Van der Stucken

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFrank Van der Stucken

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement15 octubre 1858 Modifica el valor a Wikidata
Fredericksburg (Texas) Modifica el valor a Wikidata
Mort16 agost 1929 Modifica el valor a Wikidata (70 anys)
Hamburg Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortMalaltia Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciódirector d'orquestra, compositor, violinista Modifica el valor a Wikidata
Membre de
GènereMúsica clàssica Modifica el valor a Wikidata
InstrumentViolí Modifica el valor a Wikidata
Obra
Localització dels arxius
Signatura
Modifica el valor a Wikidata

Musicbrainz: 3175cad9-f315-4627-852f-35b75bdb2d1c Lieder.net: 5878 IMSLP: Category:Van_der_Stucken,_Frank_V. Modifica el valor a Wikidata

Frank Van der Stucken (Fredericksburg, 15 d'octubre de 1858 - Hamburg, 16 d'agost de 1929) fou un director belga-estatunidenc i director fundador de l' Orquestra Simfònica de Cincinnati el 1895.

A Anvers fou deixeble de Peter Benoit i després viatjà per Alemanya França i Itàlia, sent nomenat el 1881 director d'orquestra del teatre de Wroclaw. El 1883 feu executar moltes de les seves composicions a Weimar, i el 1884 es traslladà a Nova York, on s'encarregà de la direcció de la societat coral d'homes Arion, i el 1885 fou cridat a Cincinnati per a dirigir la Societat Filharmònica, que s'acabava de fundar, Havent dirigit després altres orquestres, tant a Amèrica com a Europa.

Com a compositor, Van der Stucken era molt aficionat a l'escola germànica i sobretot a Wagner. Va escriure obres orquestrals, un drama líric, obres de piano, música de cor i cançons. Sovint utilitza textos d'escriptors alemanys com Heinrich Heine, Johann Wolfgang von Goethe i Friedrich Rückert.[1]

Com a compositor se li deuen: les òperes Vlasda i Ratcliff; la música per a La tempesta de Shakespeare; un Te Deum, ia ltres obres corals i orquestrals, així com lieder i composicions per a piano.

Referències[modifica]

  1. Karolien Selhorst després de Jan Dewilde, Van der Stucken, Frank on SVM