Gay Talese

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaGay Talese

(2006) Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement7 febrer 1932 Modifica el valor a Wikidata (92 anys)
Ocean City (Nova Jersey) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat d'Alabama
Ocean City High School Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióescriptor, periodista, professor d'universitat Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat del Sud de Califòrnia Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeNan A. Talese Modifica el valor a Wikidata
Premis

Lloc webgaytalese.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm0848044 TMDB.org: 1246284 Goodreads author: 31406 Modifica el valor a Wikidata

Gay Talese (Ocean City, 7 de febrer del 1932) és un escriptor nord-americà de bestsellers. Des de l'any 1956 fins al 1965 va ser reporter del diari The New York Times. Després va treballar per diaris com Times, Esquire, The New Yorker o Harper's Magazine. Talese va definir, juntament amb Tom Wolfe, l'anomenat periodisme literari o "Nou periodisme". De tots els articles que va escriure, els més coneguts com el que va fer sobre Joe DiMaggio, Dean Martin i Frank Sinatra. L'article Frank Sinatra Has a Cold va ser nomenat com "la millor història Esquire que s'ha publicat mai".[1]

Gay Talese ja destacava com a redactor des de petit. Va escriure el seu primer article amb quinze anys anomenat Swan Son. Va entrar en la universitat d'Alabama i allà va escriure un total de 311 articles i columnes per al Weekly Ocean City Sentinel-Ledger. Després d'alguns articles va ser ascendit i va crear una columna anomenada High School Highlights on se'l va considerar el nou Balzac.

Va finalitzar els seus estudis a la universitat d'Alabama i un cop graduat va entrar al New York Times com al "noi de la fotocopiadora". Més endavant, després d'estar una temporada en l'exèrcit fent servei militar, The New York Times li va demanar de tornar com a reporter i li va assignar les pàgines d'esports. Allà es va quedar com a reporter durant 10 anys. Després va començar a treballar com a reporter pel Times i més endavant pel Esquire on allà va poder començar a escriure del que realment volia. Li van donar llibertat i el primer article que va escriure va ser “New York/ New York“ al juliol de 1960.

Mentre treballava en els diaris més importants de la ciutat, Gay Talese anava escrivint llibres que relataven anècdotes i històries relacionades amb la seva vida. Històries sobre el seu primer treball, al The New York Times com a noi de la fotocopiadora, com dades dels seus orígens, una família d'immigrants italians que van arribar a Amèrica el 1922.

Llibres[modifica]

Referències[modifica]

  1. Lacher-Feldman, Jessica. The University of Alabama Trivia Book (en anglès). Gibbs Smith, 2007, p. 47. ISBN 1588181162. 

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Gay Talese