Georges Badosa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaGeorges Badosa
Biografia
Naixement3 desembre 1903 Modifica el valor a Wikidata
Perpinyà (Catalunya del Nord) Modifica el valor a Wikidata
Mort7 agost 1977 Modifica el valor a Wikidata (73 anys)
Perpinyà (Catalunya del Nord) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióÉcole Centrale de Paris Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióempresari Modifica el valor a Wikidata

Georges Badosa (Perpinyà, Rosselló, 3 de desembre de 1903 - Tuïr, Rosselló, 5 d'agost de 1977) és un empresari nord-català. Era fill d'un immigrant espanyol que va adquirir la nacionalitat francesa. La seva mare pertanyia a una família de productors i exportadors de fruites propietària de terres agrícoles a Tuïr. Va obtenir el diploma d'enginyer a l'Escola Central de París, però va preferit reprendre l'activitat familiar per tal de restar a la seva regió d'origen.

Gràcies als coneixements adquirits a l'Escola Central, Georges Badosa va desenvolupar activitats empresarials, Va adquirir nous terrenys, utilitzà vagons frigorífics per expandir la seva producció fruitera. Va fundar amb Charles Coll-Escluse i Joseph Balalud de Saint-Jean una de les primeres conserveries del departament, que li va permetre un mitjà de vendre les fruites produïdes escapant parcialment de la fluctuació dels preus.

Georges Badosa és també el president departamental del Rotary Club, així com la Unió dels Fabricants de Conserves del Rosselló.

Bibliografia[modifica]

  • Marty, Nicolas. «Badosa (Georges)». A: Nouveau Dictionnaire de biographies roussillonnaises 1789-2011. 1 Pouvoirs et société. Perpignan: Publications de l'olivier, 2011, p. 699. ISBN 9782908866414. .