Govern titella

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Protesta contra la Guerra de Vietnam. L'home en peu, amb un cartell que l'identifica com l'imperialisme estatunidenc, maneja una marioneta identificada com el titella de Saigon, en referència al Vietnam del Sud.

Govern titella i règim titella són termes utilitzats despectivament per referir-se a un govern que dona el seu suport a la instauració, suport o control per part d'una entitat més poderosa, típicament una potència estrangera.

El terme és partidista i propens a conflictes semàntics, i és utilitzat quasi exclusivament pels detractors d'aquests governs, independentment de què la majoria dels ciutadans afectats reconeguin la classificació, o s'oposin aquest tipus de govern. Amb freqüència, un govern és denominat titella per un govern rival o una oposició que utilitza el terme per debilitar la legitimitat d'aquest govern.

Per exemple, els dos governant coreans han utilitzat al llarg de la seva història amb freqüència la retòrica que ells són en realitat els únics governants de la península, i que l'altre govern és merament un titella dels Estats Units o de la Unió Soviètica.

Vegeu també[modifica]