Guillem de Luxemburg

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaGuillem de Luxemburg

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1r maig 1963 Modifica el valor a Wikidata (60 anys)
castell de Betzdorf (Luxemburg) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat d'Oxford
Universitat de Georgetown
Edmund A. Walsh School of Foreign Service Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióaristòcrata Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolPríncep de Luxemburg
Príncep de Nassau Modifica el valor a Wikidata
FamíliaCasa de Nassau-Weilburg Modifica el valor a Wikidata
CònjugeSybilla Weiller (1994–) Modifica el valor a Wikidata
FillsPrince Paul-Louis of Nassau (en) Tradueix, Princess Charlotte of Nassau (en) Tradueix, Prince Léopold of Nassau (en) Tradueix, Prince Jean of Nassau (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ParesJoan I de Luxemburg Modifica el valor a Wikidata  i Josepa Carlota de Bèlgica Modifica el valor a Wikidata
GermansMaria Àstrid de Luxemburg, Princesa Margaretha de Luxembourg, Enric I de Luxemburg i Joan de Luxemburg Modifica el valor a Wikidata
Premis

Guillem príncep de Luxemburg (Castell de Betzdorf 1963) és un príncep de Luxemburg amb el tractament d'altesa reial que contragué matrimoni amb una descendent del rei Alfons XIII d'Espanya.

Nat al Castell de Betzdorf el dia 11 de maig de 1963 essent fill del gran duc Joan I de Luxemburg i de la princesa Josepa Carlota de Bèlgica. Guillem era net del príncep Fèlix de Borbó-Parma i de la gran duquessa Carlota I de Luxemburg per via paterna; mentre que per via materna ho era del rei Leopold III de Bèlgica i de la princesa Àstrid de Suècia.

Guillem va anar a l'escola a Luxemburg i a un col·legi suís de Ginebra on obtingué el batxillerat. Posteriorment continuà estudis a la Universitat d'Oxford i després a la Universitat de Georgetown on es graduà el 1987.

Entre altres llocs de treball, Guillem ocupà una plaça laboral al Fons Monetari Internacional durant sis mesos, i durant dos anys a la Comissió europea a Brussel·les.[cal citació]

El dia 8 de setembre de 1994 contragué matrimoni a Versalles amb Sibil·la Weiller, filla del multimillonari estatunidenc Paul-Annik Weiller i de la princesa Olímpia Torlonia. La princesa Sibil·la és neta de la infanta Beatriu d'Espanya, besneta del rei Alfons XIII d'Espanya i descedent de la reina Victòria I del Regne Unit. La parella ha tingut quatre fills:

El dia 10 de setembre de l'any 2000 Guillem i Sibil·la tingueren un accident automobilístic en què Guillem gairebé va morir.


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Guillem de Luxemburg