Hilda Ochoa-Brillembourg

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaHilda Ochoa-Brillembourg
Biografia
Naixement(es) Hilda Margarita Ochoa-Brillembourg Modifica el valor a Wikidata
1945 Modifica el valor a Wikidata (78/79 anys)
Caracas (Veneçuela) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióEscola de Govern John F. Kennedy
Universitat Catòlica Andrés Bello Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióexecutiva d'empresa Modifica el valor a Wikidata
Participà en
21 gener 2004Trobada Anual del Fòrum Econòmic Mundial de 2004
Trobada Anual del Fòrum Econòmic Mundial de 2013 Modifica el valor a Wikidata
Premis

Hilda Ochoa-Brillembourg (Caracas, 1945) és una dona de negocis veneçolana i presidenta i cap executiu del Grup Estratègic d'Inversió (Strategic Investment Group, SIG) que va fundar el 1987. És una excap d'inversió del Banc Mundial i membre de diversos consells d'administració ben coneguts.

Joventut i educació[modifica]

Ochoa-Brillembourg va obtenir un BS en economia de la Universitat Catòlica Andres Bello de Caracas. És una analista financera certificada (CFA) i va rebre la seva MPA del John F. Kennedy School of Government a la Universitat Harvard el 1971. Com a membre del programa Fulbright-Hays, el va completar tot excepte una dissertació cap a un doctorat en administració empresarial a l'Escola de Negocis Harvard.

Carrera professional[modifica]

Ochoa-Brillembourg va servir com a cap d'inversió i assessora d'actius, i responsables al Banc Mundial.[1] Va ser tresorera de CA Luz Eléctrica de Venezuela i consultora financera independent per al Ministeri de Desenvolupament de Veneçuela, el Ministeri de Relacions Exteriors de Veneçuela i el Grup Cisneros.

Ochoa-Brillembourg és directora executiva d'Ashmore EMM LLC. És membre de la junta directiva del Consell de l'Atlàntic,[2] de la Unió de Crèdits del Banc Mundial / Fons Monetari Internacional, General Mills, Harvard Management Company,[3] de les empreses McGraw-Hill,[4] Orquestra Simfònica Nacional de l'Òpera de Washington i és presidenta de l'Orquestra de les Amèriques.[5]

És membre del comitè d'inversió de la fundació de la família Rockefeller, els comitès consultius del Rockefeller Center for Latin American Studies, el Hauser Center for Nonprofit Organizations a la Universitat Harvard, i assessora de gestió de Sun Trust-Asset.

Ochoa-Brillembourg també és membre del Comitè Executiu de Fons d'Assistència de Petites Empreses, i és vicepresidenta en funcions del Grup dels Cinquanta (G-50) en el Fons Carnegie per a la Pau Internacional.

Ha publicat articles a Financial Analyst Journal and Refixes & Investments, i ha aparegut a Fortune, SmartMoney, Money Magazine, Investment News, CNN Español, MSNBC i Wall Street Week.

Va rebre la Medalla d'assoliment de la trajectòria de l'Associació Fulbright de 2005.[6]

Actualment és membre de la junta directiva de Cementos Pacasmayo, el segon productor de ciment més gran del Perú.

La revista Smart Money la va incloure entre el Power 30 de Negocis.[1] També va ser nomenada per la revista Money com una de les 50 dones més intel·ligents en negocis dels Estats Units durant 2000 i el 2002, la revista de negocis hispans la va incloure com una de les 50 millors dones hispanes en negocis.[7]

Vida personal[modifica]

Està casada amb Arturo E. Brillembourg.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Ciconte, Barbara L; Gerda Jacob, Jeanne. Fundraising Basics: A Complete Guide (en anglès). Jones & Bartlett Learning, 18 de desembre de 2008. ISBN 978-0-7637-4666-7. 
  2. «Board of Directors» (en anglès). Atlantic Council.
  3. Monitor Publishing Company Leadership Directories, Inc. Corp. yellow book (en anglès). Monitor Pub. Co, 2006. 
  4. Abbink, John B. Alternative Assets and Strategic Allocation: Rethinking the Institutional Approach (en anglès). John Wiley and Sons, 2 d'agost de 2010. ISBN 978-1-57660-368-0. 
  5. Ochoa-Briellmgourg, Hilda. «Youth Orchestra of the Americas» (en anglès). ReVista. Arxivat de l'original el 2019-12-10. [Consulta: 14 agost 2020].
  6. «Hilda Ochoa-Brillembourg 2005» (en anglès). Fulbright Association. Arxivat de l'original el 2018-12-06. [Consulta: 14 agost 2020].
  7. DRCLAS Annual Report 2002-2003