Honda N-ONE

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'automòbilHonda N-ONE
Tipusmodel d'automòbil Modifica el valor a Wikidata
FabricantHonda Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Batalla2.520 Modifica el valor a Wikidata
Dimensions1.475 (amplada) × 3.395 (longitud) mm
Cronologia
Altres
Lloc webhonda.co.jp… Modifica el valor a Wikidata

El Honda N-ONE (ホンダ・N-ONE, Honda Enu Wan) és un automòbil lleuger o kei car produït pel fabricant d'automòbils japonés Honda des de l'any 2012.

Hereu històric del Honda N360, l'N-ONE forma part de la renovada gama kei de Honda, la sèrie N. Temporalment, l'N-ONE substueix al Honda Zest com a berlina bàsica de la marca.

Primera generació (2012-2020)[modifica]

N-ONE G (L Package)
N-ONE G (L Package)

La primera generació del Honda N-ONE fou presentada com a prototip al Saló de l'Automòbil de Tòquio de 2011[1][2] i, només un any després, al novembre de 2012 va començar la seua comercialització. Després de l'introducció del Honda N-BOX l'any anterior, l'N-ONE fou el segon integrant de la renovada gama kei de Honda, la sèrie N. L'N-ONE és considerat el successor del Honda Zest a la categoria de les berlines kei.

L'N-ONE equipa la mateixa motorització que el Honda N-BOX, el motor S07A de tres cilindres en línia i 658 centímetres cúbics atmosfèric o amb turbocompressor. Disposà d'una única transmissió CVT i, com es costum als kei car, podia dur tracció al davant o a les quatre rodes.

Inicialment, entre 2012 i 2014, el model comptà només amb dos nivells d'equipament: l'"Standard", amb motor atmosfèric i el "Premium" amb turbo.[3] Més tard, a partir de 2015 començaren a aparèixer sub-nivells als dos nivells inicials.[4] Finalment, a partir de 2017 es van afegir nous nivells: el "Select" i l'"RS".[5] Entre els anys 2015 i 2017 va haver-hi una versió esportiva anomenada "Modulo X".[6]

La producció de la primera generació va aturar-se el març de 2020 i, un mes després, passà el mateix amb la comercialització del model, donant pas així a la segona generació de l'N-ONE.

Segona generació (2020-)[modifica]

N-ONE Original 2WD
N-ONE Premium Tourer 2WD
N-ONE RS

La segona generació del Honda N-ONE va eixir al mercat el 20 de novembre de 2020.[7] El prototip d'aquesta generació fou presentat el gener de 2020 al Saló de l'Automòbil de Tòquio. Els nivells incials d'equipement foren "Original", el més bàsic; "Premium" i "Premium Tourer", els més luxosos i "RS", de caràcter esportiu.[8] L'any 2021, la segona generació de l'N-ONE va guanyar el Premi al Millor K-Car de l'Any.[9]

La mecànica d'aquesta segona generació és pràcticament idèntica a la de la primera generació, equipant el motor S07B, una evolució del S07A. El nou motor tricilíndric DOHC de 658 centímetres cúbics millora les dades d'emissions i consums de la primera generació. El motor ser atmosfèric o amb turbocompressor. No obstant això, a diferència de la primera generació que només equipava una transmissió CVT, aquesta segona també pot equipar una transmissió manual de 6 velocitats, tot i que només disponible a la versió esportiva "RS". Com és costum als kei car, el cotxe pot tindre opcionalment tracció al davant o a les quatre rodes. Totes les unitats inclouen frens de disc a les quatre rodes de sèrie. Aquesta nova generació ha incorporat el sistema de seguretat "Honda Sensing" com a tots els altres models de la sèrie N.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Honda N-ONE