Hong Ren

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Advertiment: Un altre personatge, Daman Hongren del segle VII. fou un patriarca del budisme chan.
Infotaula de personaHong Ren
Biografia
Naixement1610 Modifica el valor a Wikidata
She County (Xina) (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Mort1663 Modifica el valor a Wikidata (52/53 anys)
Dades personals
ReligióBudisme Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Anhui Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópintor Modifica el valor a Wikidata
MovimentXin'an School (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
AlumnesYao Song (en) Tradueix i Jiang Zhu (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
L'arribada de la tardor”', tinta sobre paper de Hong Ren, 1658-61, Museu d'Art de Honolulu

Hong Ren (en xinès: 弘仁; en pinyin: Hóng Rén) fou un pintor i escriptor sota la dinastia Qing, nascut a Shexian província d'Anhui el 1610 i mort en aquesta localitat el 1663 o 1664. Orfe de pare ben jove amb l'accés al poder de la nova dinastia que va destronar l'anterior dinastia Ming i la mort de la seva mare va esdevenir monjo budista (no fent servir el seu nom seglar: Jiang Tao). Se l'ha considerat una persona íntegra i d'una destacada pietat filial. El que se sap de la seva vida és fonamentalment dels darrers anys de la seva vida.[1]

Obra pictòrica[modifica]

Retirat a les muntanyes (Wuyi, Huang i Yandang) es dedica, a pler, a l'activitat artística. Les seves pintures són de pinzellades elegants però simples. De la seva obra de joventut no se n'ha conservada cap. Es pot observar la influència de Ni Zan. Del seu estil s'ha dit que representava el món d'una manera neta, desmaterialitzada. Creador, a la seva maduresa, de la visió angular en els paisatges. És un dels Quatre Grans Monjos Pintors juntament amb Zhu Da, Shitao i Kun Can. Membre també de la denominada Escola de Pintura d'Anhui o Escola de Pintura de Xinan. Aquest grup també és conegut el dels “Quatre Mestres Haiyang” amb Zha Shibiao, Wang Zhirui i Sun Yi. Cèlebre per les seves pintures de les muntanyes Huangshan, com “El cim Tiandu”. Altres obres seves són “El mar” i “Pins i roques”.

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • ”Zhongguo Gudai Huapai Datu Fanben. Qing Siseng” (“El Quatre Monjos Pintors sota la dinastia Qing”) de Yang Dong Sheng. Ed. Jiangxi Fine Arts Publishing House, 2012 .ISBN 7548010591. ISBN 978-7548010593 (En llengua xinesa).

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Hong Ren

Museus: