Hospital General d'Elda

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióHospital General d'Elda
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipushospital universitari
hospital Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1983
Activitat
Nombre de llits d'hospital513 Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Gestor/operadorConselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana Modifica el valor a Wikidata
Part deAgència Valenciana de la Salut
Universitat Miguel Hernández d'Elx
Universitat d'Alacant
Universitat CEU Cardenal Herrera Modifica el valor a Wikidata
Altres
Número de telèfon+34-966-98-90-00 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webelda.san.gva.es Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

L'Hospital General Universitari d'Elda Virgen de la Salud es troba a la Carretera d'Elda a Saix s/n., situat en les llomes de la serra de la Torreta. Dona servei a les comarques del Vinalopó Mitjà, l'Alt Vinalopó i la Foia de Castalla.

Història[modifica]

És un dels hospitals comarcals promoguts per l'Insalud abans d'aprovar-se la Llei de Sanitat (com els de Elx, Dénia o la Vila Joiosa). La seua construcció va començar al voltant de 1977.[1] Va ser inaugurat per l'aleshores Ministre de Sanitat, Ernest Lluch Martín.

Es tracta d'un conjunt de grans dimensions, amb tipologia de nucli central i tres braços longitudinals, un destinat a quiròfan i els altres dos a infermeria. Donada la complexa topografia de la zona, van ser necessaris importants moviments de terres per a la seua construcció.[1] Entre 1994 i 1995 es va modificar la façana, ja que podia presentar problemes en cas d'incendi.

Després de l'ampliació finalitzada l'any 2010, la capacitat de l'hospital és de 513 llits.[2]

Des de l'any 2012 té l'acreditació d'Hospital Universitari, per la qual cosa serveix com a centre formatiu per a estudiants de diferents graus universitaris, com ara infermeria, medicina, fisioteràpia o nutrició humana i dietètica, principalment de la Universitat d'Alacant i la Universitat Miguel Hernandez d'Elx.[3]

Referències[modifica]