Indar Gorri

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula d'organitzacióIndar Gorri
Logotip Indar Gorri.png
Història
Fundació 13 de desembre de 1987
Activitat
esport futbol
Zona on actua Estat espanyol
Membres ~1000 membres
Organització i govern
Seu central 
Afiliacions Club Atlético Osasuna
Modifica les dades a Wikidata

Indar Gorri és el grup de seguidors de l'equip de futbol Club Atlético Osasuna que se situa a la grada baixa del gol sud de l'estadi El Sadar. El nom és en basc, que traduït al català significa "Força Roja" (Indarra = força; Gorria = vermell, roig).

Característiques[modifica]

La seva ideologia es basa és el nacionalisme basc, l'antifeixisme i l'antiracisme. Indar Gorri és un dels grups pertanyents i fundadors d'Euskal Hintxak, col·lectiu que agrupa un gran nombre de grades antifeixistes del País Basc i que demana l'oficialitat de la selecció de futbol del País Basc.[1]

Indar Gorri compta amb gairebé 1.000 membres, entre socis i simpatitzants, d'entre els quals hi ha uns 50 Red & Anarchist Skin Heads. Aquest grup de seguidors ha passat en aquests vint anys d'un cert caràcter local, ja que al principi la majoria eren de Pamplona, a estendre's per diferents punts de Navarra i fins i tot amb seccions en altres zones de l'estat, com Madrid, Catalunya i Andalusia.

Amistat i rivalitat[modifica]

Història[modifica]

El 13 de desembre de 1987, la graderia Sud del llavors El Sadar va ser l'aparador de l'estrena d'un nou grup de seguidors anomenat Indar Gorri. L'afició del Club Atlético Osasuna estava una mica cremada a causa de molèsties en desplaçaments anteriors, així, fruit de la unió d'un parell de grups d'aficionats i amb l'estàtua de Furs com a lloc de les seves primeres reunions, sorgeix Indar Gorri, el qual es va fer realitat en un Club Atlético Osasuna - CD Sabadell amb empat a zero.

A diferència de les altres penyes Osasuna, Indar Gorri no amagava el seu caràcter. Indar Gorri va passar de ser un moviment espontani, a un gran grup de seguidors. Una de les activitats de les quals més orgullosos estan els seus socis és la Jornada en contra el Racisme, ja que van ser uns dels pioners en organitzar aquest tipus d'actes per lluitar en contra de la xenofòbia en el futbol, en la qual a més de conferències i exposicions per abordar aquesta problemàtica, es disputa un partit amistós.

Indar Gorri porta animant l'Osasuna ininterrompudament gairebé una quarta part de la història del club roig.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]