Inspecció General de Sanitat de la Defensa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióInspecció General de Sanitat de la Defensa
Governança corporativa
Seu
Depèn deSubsecretaria de Defensa

La Inspecció General de Sanitat de la Defensa (IGESANDEF) és un òrgan d'Espanya depenent de la Subsecretaria de Defensa.

Funcions i estructura[modifica]

La Inspecció General de Sanitat de la Defensa és l'òrgan al que li correspon la planificació i desenvolupament de la política sanitària. A més li correspon l'assessorament dels òrgans superiors del Ministeri en matèria de sanitat militar. A aquests efectes depenen funcionalment d'aquesta Inspecció General les direccions de sanitat dels exèrcits.

En particular li corresponen les següents funcions:

El càrrec d'Inspector General de Sanitat de la Defensa és exercit per un general de divisió del Cos Militar de Sanitat, en situació de servei actiu, que té precedència sobre els altres càrrecs del Cos Militar de Sanitat.

L'Inspector General de Sanitat disposa de tres unitats auxiliars i de suport que coordinen l'activitat de la IGESANDEF:

  • L'Àrea de Direcció.
  • La Prefectura d'Administració Econòmica.
  • L'Assessoria Jurídica.

Els òrgans amb què compta la Inspecció General de Sanitat de la Defensa per atendre les seves funcions específiques són els següents:

  • Subinspecció General d'Ordenació Sanitària: Gestiona les competències de la IGESANDEF en l'àmbit assistencial, pericial i logístic-operatiu.
  • Subinspecció General de Suport i Ordenació Farmacèutica: Atén de les comeses de la IGESANDEF de naturalesa farmacèutica.
  • Subinspecció General de Suport Veterinari: Tramita i coordina les activitats de la IGESANDEF pròpies de la medicina veterinària.
  • Unitat de Suport Psicològic de la Defensa: Administra les tasques de la IGESANDEF relacionades amb la psicologia i la psiquiatria.[1]

Titular[modifica]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Instrucción 2/2013, de 15 de enero, de la Subsecretaria de Defensa. Boletín Oficial del Ministerio de Defensa. Consultat el 21 de diciembre de 2016.
  2. El Gobierno nombra inspector general de Sanidad de la Defensa al general Juan Montero Vázquez, Europa Press, març de 2006
  3. «Hernández Ferrero, nuevo Inspector general de Sanidad de la Defensa». Arxivat de l'original el 2018-06-12. [Consulta: 10 juny 2018].
  4. El general Santiago Coca es el nuevo inspector general de Sanidad, defensa.gob.es, 23 de gener de 2015

El contingut d'aquest article incorpora material publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat, que es troba en el domini públic de conformitat al que es disposa en el article 13 de la Llei de Propietat Intel·lectual espanyola.