Instrument musical electrònic

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca

Un instrument electròfon o electrònic és un instrument musical que produeix els seus sons utilitzant l'electrònica. És a dir, són aquells instruments en els quals el so es genera o es modifica mitjançant corrents o circuits elèctrics.

Els instruments electròfons, són l'última família en integrar a la classificació Sachs-Hornbostel, aproximadament en 1940.

Els electròfons es divideixen en 2 grups:

  • Instruments tradicionals elèctricament amplificats , l'instrument és com l'acústic, però l'amplificació es realitza per mitjans electrònics. Per exemple, el Clavecí elèctric o la guitarra elèctrica.
  • Instruments amb generació elèctrica completa . Tant la vibració inicial com l'amplificació es fan electrònicament. El generador sonor acústic (corda, etc.) és substituït per un altre de tipus electrònic que produeix un senyal oscil·latòria harmònica.

Els electròfons de generació elèctrica completa es divideixen en 2 subgrups:

  1. Instruments ràdio-elèctrics . Són els instruments on el so és produït totalment a partir d'oscil·lacions elèctrics. Per exemple, Ones Martenot, sintetitzador és o sampler s.
  2. Instruments mecànic-elèctrics . Són els instruments musicals que barregen elements mecànics i elèctrics per generar el so. Per exemple, Orgue Hammond o Mellotron.

Exemples d'instruments musicals electrònics[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Instruments musicals electrònics Modifica l'enllaç a Wikidata