Iorwerth Eiddon Stephen Edwards

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaIorwerth Eiddon Stephen Edwards
Biografia
Naixement21 juliol 1909 Modifica el valor a Wikidata
Londres Modifica el valor a Wikidata
Mort24 setembre 1996 Modifica el valor a Wikidata (87 anys)
Dades personals
FormacióGonville and Caius College Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióantropòleg, arqueòleg, egiptòleg Modifica el valor a Wikidata
OcupadorMuseu Britànic Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Família
PareEdward Edwards Modifica el valor a Wikidata
Premis

Iorwerth Eiddon Stephen Edwards CBE, FBA (21 de juliol del 1909 – 24 de setembre del 1996)[1] — conegut habitualment com a I. E. S. Edwards— fou un egiptòleg anglès. És considerat un prominent expert en les Piràmides.

Biografia[modifica]

Nascut a Londres, Edwards va assistir Merchant Taylors' School, on va estudiar hebreu[2] i després al Gonville and Caius College, Cambridge de la Universitat de Cambridge, on va obtenir un "First" en Llengües Orientals. Va ser guardonat amb la beca William Wright en àrab i va rebre el seu doctorat en 1933.

El 1934 es va incorporar a la Museu Britànic com a Conservador Assistent al Departament d'Antiguitats d'Egipte i Assíria. Va publicar Hieroglyphic Texts for Egyptian Stellae. En 1939. Durant la Segona Guerra Mundial, va ser enviat a Egipte per realitzar el servei militar. El 1946, va escriure The Pyramids of Egypt, que va ser publicat per Pelican Books el 1947. En 1955 va ser nomenat Conservador d'Antiguitats egípcies del Museu Britànic i va organitzar l'exposició de Tutankamon el 1972. Allí va romandre fins a la seva jubilació en 1974.

En deixar el museu britànic, va treballar amb la UNESCO durant el rescat del complex del temple a Files. També va ser vicepresident de la Societat d'Exploració d'Egipte, un membre de l'Acadèmia Britànica (1962) i va ser guardonat amb el CBE el 1968 pels seus serveis al Museu Britànic.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]