Joaquim Doy i Guri

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJoaquim Doy i Guri
Biografia
Naixementsegle XX Modifica el valor a Wikidata
Alcalde d'Arenys de Mar
1957 – 1972
← Josep Maria Pons i GuriMariano Salmerón López →
Regidor de l'Ajuntament d'Arenys de Mar
Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciójurista, advocat, polític Modifica el valor a Wikidata

Joaquim Doy i Guri va ésser advocat i batlle d'Arenys de Mar entre 1958 i 1972.

Fou militant de la Lliga Regionalista i regidor d'aquest partit polític el 1934. En va dimitir a finals de 1934 per ocupar el càrrec de jutge municipal.

Durant la Guerra Civil espanyola es va mantindre ocult en diversos llocs de Barcelona. De tornada a Arenys de Mar s'afilià a FET-JONS i col·laborà amb la CNS local (en fou assessor jurídic primer i delegat després). Paral·lelament, dins del partit fou promocionat al càrrec de secretari local.

Fou triat regidor en les eleccions del terç familiar de 1948 i prengué possessió de la segona tinència d'alcaldia (el 1952 arribà a la primera).

Proclamat el 1955 pel mateix terç sense necessitat de comicis, mantingué la primera tinència fins que fou nomenat batlle.

Fou diputat provincial des de 1958 fins al seu cessament. Ja, a la fase final del seu mandat, hi va haver molts enfrontaments en el si de la mateixa corporació.

Bibliografia[modifica]

  • Marín, Martí: Els Ajuntaments Franquistes a Catalunya (Política i administració municipal 1938-1979). Lleida. Pagès Editors. Col·lecció Seminari, 12. 496 pp.


Càrrecs públics
Precedit per:
Josep Maria Pons i Guri
Alcalde d'Arenys de Mar

1957-1972
Succeït per:
Mariano Salmerón López