José Antonio Monago Terraza

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJosé Antonio Monago Terraza

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement10 gener 1966 Modifica el valor a Wikidata (58 anys)
Quintana de la Serena (Província de Badajoz) Modifica el valor a Wikidata
  President de la Junta d'Extremadura
7 de juliol del 2011 – 4 de juliol del 2015
Dades personals
NacionalitatEspanyola
ReligióCatòlic
FormacióUniversitat de Cadis
Universitat de Salamanca
Universitat d'Extremadura Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Madrid Modifica el valor a Wikidata
OcupacióPolític
PartitPartit Popular (Espanya)
Família
CònjugeAna Cordón

José Antonio Monago Terraza (Quintana de la Serena, Badajoz, 10 de gener del 1966) és un polític espanyol, actual president del Partit Popular d'Extremadura.

Biografia[modifica]

Primers anys: formació[modifica]

Nascut a Quintana de la Serena, el seu pare, Manuel, natural de Guareña (Badajoz) i provinent d'una família d'agricultors, era guàrdia civil, i la seva mare, Rosalía, nascuda a Hornachos i criada a Cordobilla de Lácara, era filla d'un carter. Després que el seu pare fos destinat finalment a Calzadilla de los Barros, José Antonio Monago va créixer allà. Va començar els seus primers estudis al Col·legi Públic Annexa, i va culminar la fase preuniversitària a l'Institut Públic Bárbara de Braganza, on va cursar COU. Durant aquesta etapa, Monago va arribar a participar en la selecció extremenya d'handbol com porter.

Va ingressar en el Cos de Bombers el 1987, d'on en l'actualitat té el grau de Cap de Secció. Entre altres serveis, va formar part dels equips de rescat que va actuar en l'incendi dels Magatzems Arias de Madrid, on van perdre la vida 10 bombers, i va fundar l'ONG SOS Extremadura, que va actuar en els terratrèmols d'Algèria i Marroc.

Alhora, va culminar a la Universitat d'Extremadura els estudis de Formació del Professorat d'EGB en l'especialitat de Ciències Humanes.

Posteriorment va cursar els estudis d'Expert Universitari en Criminologia, dependents de la Universitat de Cadis, va cursar Dret a Càceres, va realitzar dos anys de Pràctiques Jurídiques al Col·legi d'Advocats de Badajoz (on es va col·legiar), i feu els cursos de doctorat en Dret a la Universitat de Salamanca, amb la qualificació d'excel·lent.

Carrera política[modifica]

El seu pas per la política es va iniciar en el Partit Demòcrata Popular d'Óscar Alzaga a Badajoz, d'on va passar, quan es va fusionar aquest partit amb el Partit Popular (PP). En aquella època, va ser cofundador del Consell Local de la Joventut de Badajoz, i en va ser el primer vicepresident. A les eleccions municipals de 1991 va ser elegit regidor a l'Ajuntament de Badajoz pel PP. Igualment ha estat diputat autonòmic i senador.

Entre 2000 i 2004 va ser secretari general del PP d'Extremadura, de 2004 a 2008 va ser President del PP de Badajoz, i des del 9 de novembre de 2008 President del PP d'Extremadura així com candidat a l'Assemblea d'Extremadura a les eleccions autonòmiques de 2011. Tot i que el PP va ser la llista més votada a la Junta d'Extremadura, no va aconseguir la majoria absoluta, pel que va obtenir la presidència el 7 de juliol de 2011[1] gràcies a l'abstenció dels tres diputats d'Esquerra Unida, convertint-se així en el primer president d'Extremadura del PP, després de 28 anys de govern del PSOE.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: José Antonio Monago Terraza
  1. «Monago, elegido presidente de Extremadura con la abstención de IU» (en castellà). El Periódico, 07-07-2011. [Consulta: 19 agost 2013].


Càrrecs en partits polítics i organitzacions
Precedit per:
Carlos Floriano
Secretari General del PP d'Extremadura
PP

20002004
Succeït per:
César Díez Solís
Precedit per:
Miguel Celdrán
President del PP de Badajoz
PP

20042008
Succeït per:
Francisco Fragoso
Precedit per:
Carlos Floriano
President del PP d'Extremadura
PP

2008 – actualitat
Succeït per:
continua en el càrrec
Càrrecs públics
Precedit per:
Guillermo Fernández Vara
President de la Junta d'Extremadura
Extremadura

2011 – actualitat
Succeït per:
continua en el càrrec