Kíiv-Pasajyrskyi

Infotaula estacióKíiv-Pasajyrskyi
Informació general
AdreçaГерб Києва Kíiv, plaça de l'estació, 1
MunicipiKíiv (Ucraïna) Modifica el valor a Wikidata
Serveis  Modifica el valor a Wikidata
OperadorUkrzaliznitsia Modifica el valor a Wikidata
PropietariUkrzaliznitsia Modifica el valor a Wikidata
Nombre vies14+10+4
Horarisal voltant del rellotge
Data obertura1870 Modifica el valor a Wikidata
Enllaços
Intercanvis Modifica el valor a Wikidata
Map
 50° 26′ 26″ N, 30° 29′ 21″ E / 50.44045°N,30.48904°E / 50.44045; 30.48904
Local cultural heritage monument of architecture of Ukraine (en) Tradueix

Kíiv-Pasajyrskyi és una estació de tren  de passatgers de classe extra del ferrocarrils del sub-oest, l' estació de tren principal de Kíiv. Forma part del nucli ferroviari de Kíiv. Les tres estacions de ferrocarril de les estacions Centralniy, Pivdenny i Primisky donen servei a tots els trens de llarga distància i trens de rodalies en direcció a Fàstiv, Korosten, Nijin, Yahotyn i Myrónivka. Segons la naturalesa del treball, és l'única estació de ferrocarril de passatgers del ferrocarrils del sud-oest.

El transport de passatgers a l'estació s'ofereix principalment a través de l' estació de metro "Vokzalna", així com amb el tren elèctric de la ciutat (KME), el tramvia d'alta velocitat, el troleibús, el tramvia i les rutes d'autobús.

El 2014, el flux de passatgers de l'estació era de 6,3 milions de persones/any.[1] El 2018, l'estació central de trens es va convertir en l'estació més concorreguda d'Ucraïna, donant servei a 23,4 milions de passatgers de llarga distància (11,6 milions d'embarcament i 11,7 milions d'embarcament).[2]

A principis de 2019, el ministre d'Infraestructures d'Ucraïna, Volodymyr Omelyan, va anunciar que està previst que l'estació de tren sigui lliurada a una concessió per un període de 20 anys. El projecte pilot hauria de ser l'estació central de trens de Kíev no abans del 2020.[3] Segons l'"Atles d'inversions d'Ucraïna", l'estació de l'estació "Kíiv-Pasajyrskyi" dóna servei anualment a 23,5 milions de passatgers, la seva superfície total és de 407 mil m², l'àrea total llogada és de 236 mil m².[4]

Història i arquitectura[modifica]

L'estació de ferrocarril de Kíiv va ser construïda el 1868-1870 per donar servei als ferrocarrils  Kíiv—Balta i Kíiv—Kursk, la construcció del qual es va acabar  el 1870. El 1868, el ferrocarril va arribar a la riba esquerra del riu Dnipro, però s'estava construint un pont sobre el Dnipro sota el lideratge de l'enginyer Amand Struve durant dos anys més. L'estació es trobava llavors a la vall del riu Lybid, al lloc dels assentaments de soldats.

El primer tren de Kursk a l'estació de Kíiv-Pasajyrskyi va arribar el 18 de febrer (2 de març de 1870 ).

El 1950, l'estació va ser electrificada amb corrent continu (=3 kV) com a part de la línia Kíiv—Boyarka, per la qual van començar a circular els primers trens elèctrics suburbans. El 1957, la direcció Brovary va ser electrificada. El 1967, l'estació es va canviar amb tota la línia a corrent altern (~25 kV), les primeres locomotores elèctriques de passatgers TxS4 van començar a arribar al dipòsit de locomotores de Kíiv-Pasajyrskyi, que va substituir les locomotores de vapor i les locomotores dièsel, i suburbanes. el transport es va traslladar als trens elèctrics ER9.

Estació central[modifica]

Referències[modifica]