Kamigami no Itadaki

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de llibreKamigami no Itadaki
Tipussèrie manga Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
AutorJiro Taniguchi Modifica el valor a Wikidata
Llenguajaponès Modifica el valor a Wikidata
PublicacióJapó
Dades i xifres
Públic objectiuseinen Modifica el valor a Wikidata
Altres
Anime News Network: 9629 Modifica el valor a Wikidata

Kamigami no Itadaki (神々の山嶺?) és un manga seinen de Jirō Taniguchi com adaptació d'una novel·la del mateix títol de Baku Yumemakura. La sèrie va ser prepublicada a la revista Business Jump entre 2000 i 2003 abans de ser recollida en cinc tankōbon per l'editorial Shūeisha.

Entre el Japó i el Nepal, el fotògraf alpinista Fukamachi, després d'haver descobert a Katmandú una càmera que s'assembla molt a la de l'alpinista anglès George Mallory, que va desaparèixer el juny de 1924 a la carena nord de l'Everest, comença una investigació quasi policial que el porta a resseguir els passos d'un escalador mític, Habu Jôji. Ell l'acompanyarà en la seva recerca de l'absolut, intentant respondre la pregunta: d'on ve aquesta necessitat d'escalar muntanyes, de pujar l'Everest?[1]

Aquest llarg fresc destaca pel retrat que fa dede l' l'alpinisme en condicions extremes, tant tècnicament com històricament. Es desplega en blanc i negre, amb unes plaques inicials en color, els extensos paisatges alpins i sobretot de l'Himàlaia.

Argument[modifica]

Juny de 1993. En una botiga de Katmandú, un fotògraf d'alpinisme, Fukamachi, creu que ha trobat la càmera de George Mallory que va desaparèixer a l'Everest el 1924, quan se la roben. Durant la seva investigació per trobar el dispositiu, que podria certificar si George Mallory i Andrew Irvine van ser els primers a arribar al cim de l'Everest, Fukamachi coneix Habu Jôji. Aquest és un escalador extraordinari però amb un caràcter difícil. Va ser un alpinista destacat quinze anys abans, i després va desaparèixer completament. De tornada al Japó, a través d'arxius i trobades, Fukamachi reconstrueix el seu passat. Està especialment interessat en la carrera del seu rival Hase Tsuneo, arrossegat per una allau al K2 dos anys abans, que pot donar llum a la seva investigació. Després torna al Nepal seguint el rastre de la càmera de Habu i Mallory.

El personatge d'Hase Tsuneo està inspirat en Tsuneo Hasegawa, un conegut alpinista japonès.

Adaptacions[modifica]

  • Una adaptació cinematogràfica en imatge real de la novel·la de Baku Yumemakura, Everesuto kamigami no itadaki (エヴェレスト 神々の山嶺?), dirigida per Hideyuki Hirayama, va estrenar-se el 12 de març de 2016 al Japó.[2]

Premis[modifica]

Referències[modifica]

  1. «La cumbre de los dioses 1 | Ponent Mon» (en castellà). Ponent mon. [Consulta: 16 abril 2023].
  2. «Everest : Une bande-annonce au Sommet (des Dieux)». Manga News, 08-12-2015.
  3. Premières images du film du Sommet des Dieux (par Folivari et Patrick Imbert d'après Taniguchi), Catsuka, le 4 mars 2016
  4. Jarno, Stéphane. «Le Sommet des dieux (Film d'animation) : la critique Télérama» (en francès). Télérama, 21-09-2021. [Consulta: 16 abril 2023].
  5. «Le Sommet des Dieux élus meilleur film d'animation aux Césars 2022» (en francès). manga-news.com, 28-02-2022. [Consulta: 16 abril 2023].
  6. «Manga Division» (en japonès). Japan Media Arts Festival. [Consulta: 16 abril 2023].
  7. «Jirô Taniguchi, l’homme qui rêve» (en francès). Festival international de la bande dessinée d'Angoulême. [Consulta: 16 abril 2023].