Katharina Fritsch

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaKatharina Fritsch
Biografia
Naixement14 febrer 1956 Modifica el valor a Wikidata (68 anys)
Essen (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióKunstakademie de Düsseldorf Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Düsseldorf Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióescultora, professora d'universitat, artista d'instal·lacions Modifica el valor a Wikidata
OcupadorAcadèmia de Belles Arts de Münster Modifica el valor a Wikidata
Membre de
GènereFigureta i pintura d'animals Modifica el valor a Wikidata
Representada perWhite Cube, Artists Rights Society i Matthew Marks Gallery Modifica el valor a Wikidata
Premis

Discogs: 551115 Modifica el valor a Wikidata

Katharina Fritsch (Essen, 14 de febrer de 1956) és un escultora alemanya.[1]

Va estudiar a la Kunstakademie de Düsseldorf i a la Universitat de Münster i va ser professora d'escultura en aquesta universitat entre 2001 i 2010.

Va començar a exposar el 1979, però la fama internacional li va venir el 1984 amb l'exposició "Von hier aus", a Düsseldorf. El 1995 va representar Alemanya a la Biennal de Venècia. La seva obra ha estat objecte d'exposicions al Museu d'Art Modern de San Francisco, la Tate Modern o el Museu d'Art Contemporani de Chicago i forma part d'exposicions permanents al Museu d'Art Modern de Nova York, el Museu d'Art de Filadèlfia o el Museu Brandhorst de Múnic, entre d'altres.

És reconeguda per una obra que descontextualitza els objectes de consum i la situació de l'obra d'art en la societat. Moltes de les seves obres son objectes descontextualitzats i de mides i colors diferents, que en qüestionen el seu significat.[1]

Les seves obres més reconegudes són Rattenkönig / Rei Rata (1993), un cercle de rates gegants de polièster negre, presentat a la Biennal de Venècia de 1999, Mönch (Monk) (2003), una estoica figura masculina de polièster sòlid de color negre mat, Figurengruppe / Grup de Figures (2006-2008), una instal·lació de nou elements o Hahn (Gallina) (2010), una gallina de 4.3m de color blau ultramar que va estar temporalment instal·lada a la Trafalgar Square de Londres.

Referències[modifica]