Klondike Annie

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaKlondike Annie
Fitxa
DireccióRaoul Walsh Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióWilliam LeBaron Modifica el valor a Wikidata
GuióMae West Modifica el valor a Wikidata
MúsicaVictor Young Modifica el valor a Wikidata
FotografiaGeorge T. Clemens Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorParamount Pictures Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1936 Modifica el valor a Wikidata
Durada80 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia dramàtica Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióAlaska Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0027851 Filmaffinity: 477030 Allocine: 31899 Rottentomatoes: m/klondike_annie Letterboxd: klondike-annie Allmovie: v80251 TCM: 80451 AFI: 981 TMDB.org: 75994 Modifica el valor a Wikidata

Klondike Annie és una pel·lícula estatunidenca dirigida per Raoul Walsh i estrenada el 1936.

Argument[1][modifica]

Mae West retrata la història de Rose Carlton, "The Frisco Doll". Accidentalment assassina el seu guarda, Chan Lo, mentre està intentant matar-la a ella i escapa en un vaixell a Nome, Alaska. "The Frisco Doll" ara és buscada per assassinat. En ruta li donen espai en una cabina amb una dona missionera, la Germana Annie Alden. La dona va a rescatar una missió amb problemes econòmics a Nome. La germana Annie mor en ruta. Frisco Doll assumeix la identitat de la Germana Annie i es disfressa com a prostituta en una escena més tard suprimida pels censors. Frisco Doll decideix rescatar la missió i recull els diners amb un sermó que sacseja les ànimes. Klondike Annie/Rose Carlton/The Frisco Doll sap que ha de lliurar-se i demostrar la seva innocència perquè era en autodefensa. Agafa el vapor de tornada a San Francisco on s'enamora del Capità del vaixell, Bull Brackett.

Producció[modifica]

Aquesta pel·lícula va provocar una esquerda entre West i William Randolph Hearst, que va decidir no publicar mai el nom de West a cap dels seus diaris. La raó donada era el caràcter sexual de West en una escena religiosa. Això pot semblar hipocrita a causa del seu afer extramatrimonial amb l'actriu Marion Davies. West va dir jo puc haver convidat els censors a Hollywood, però també he salvat la indústria i la Paramount. La producció va començar el 16 de setembre de 1935 i va acabar el desembre d'aquell any. Klondike Annie es va estrenar el 21 de febrer de 1936 amb un cost de producció d'un milió de dòlars. Com és normal amb les pel·lícules de West, algunes escenes es van suprimir per fer presentable aquesta pel·lícula en la majoria dels mercats. Es van suprimir vuit minuts de la pel·lícula. Les seqüències presumiblement s'han perdut per sempre. Una de les seqüències perdudes és l'escena en la qual "The Frisco Doll "apunyala Chan Lo quan ell l'anava a matar. L'altra escena perduda és quan The Frisco Doll canvia la identitat amb la Germana Annie i es disfressa de Germana Annie prostituta. La connexió velada de la Germana Annie i The Salvation Army convertia aquesta escena en inadequada per als censors però la seva supressió feia semblar inconnex el final de la pel·lícula. L'Estat de Georgia va prohibir aquesta pel·lícula immediatament.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Klondike Annie». The New York Times.