Knol

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Knol, contracció anglesa del terme unit of knowledge o unitat de coneixement, és un projecte d'enciclopèdia en línia desenvolupat per Google Inc., els articles del qual (anomenats knols) són escrits per una comunitat d'usuaris.

Una de les seues característiques principals és que els knols són creats i escrits completament pel mateix usuari. Pel fet que el nom de l'autor és destacat dins de l'article, cosa que en altres enciclopèdies en línia com Wikipedia no ocorre, s'incentivaria la redacció de knols per part d'experts en els temes, per la qual cosa esperen que estos aconseguesquen una qualitat acceptable en poques edicions. Addicionalment, es permetran múltiples knols per a un mateix tòpic, la qual cosa n'estimularia el desenvolupament en afany de competència per tenir una millor qualitat.

Els autors podran triar incrustar publicitat als knols utilitzant el servici AdSense de Google. L'objectiu és que els autors puguen percebre una part de les rendes producte dels clics fets en la publicitat. D'aquesta manera s'encoratja la redacció de knols complets i de qualitat, pel fet que la comunitat d'usuaris podrà comentar, avaluar, fer preguntes i proposar contingut addicional per a enriquir-los. Aquesta retroalimentació generaria una millor avaluació per part del motor de recerca de Google, la qual cosa faria que els knols més destacats o de millor qualitat siguen ubicats més amunt en els resultats de les busques, i milloraria les possibilitats que siguen visitats i que l'autor perceba diners.

Google no actuarà com un editor. Més aviat la idea és que la responsabilitat pel contingut de l'article caiga per complet sobre l'autor, qui posarà la seua reputació en joc quan el redacte. El projecte es troba actualment en fase beta pública.