L'Année épigraphique

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula de llibreL'Année épigraphique
Tipus revista científica
Llengua francès
Altres dades
Lloc web Lloc web
Modifica les dades a Wikidata

L'Année épigraphique (AE) (del francès, Any epigràfic) és una publicació anual francesa creada el 1888 per René Cagnat, llavors titular de la càtedra d'epigrafia i antiguitats romana al Collège de France, i per Jean-Guillaume Feignon, com assistent epigràfic. La publicació va ser adjuntada a la Revue archeologique fins al número de 1964, i a continuació va esdevenir una publicació independent de les Presses universitaires de France amb el suport d'una subvenció del Centre national de la recherche scientifique, sota el qual es troba parcialment escrita.

L'Année épigraphique publica sistemàticament totes les inscripcions descobertes cada any pel que fa al món romà (en llatí o en grec), així com totes les noves edicions de textos ja coneguts. L'edició del text s'acompanya de la referència de l'edició original i un breu comentari. L'Année épigraphique també realitza un treball bibliogràfic amb la col·lecció d'estudis, convencions, articles i monografies dedicades a l'estudi de l'epigrafia sobre l'univers romà. Els documents es divideixen pel que fa a la província de descobriment, o a la regio d'origen itàlic; una secció especial es dedica a inscripcions d'origen desconegut o que es troben fora de les fronteres de l'imperi. Un índex precís completa l'obra.

L'Année épigraphique és una eina de treball important i indispensable per als investigadors del sector, encara que en els darrers anys el retard de l'edició (fins i tot tres anys) en comparació amb el curs normal d'estudis, no fa justícia a la funció original de L'Année epigraphique, o el d'una eina d'actualització epigràfica.

Direcció i redacció[modifica]

Enllaços externs[modifica]