LOL (Internet)

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

LOL (acrònim, també escrit lol o amb altres variacions) és una abreviatura usada en internet que significa, en anglès, "laughing out loud" o "laugh out loud", rient sonorament. Actualment, està molt estesa en altres formes de comunicació mediada per ordinador, i fins i tot cara a cara amb la comunicació. És una de les moltes sigles que s'usen per expressar les reaccions corporals, en particular, el riure, com a text. S'utilitza principalment per riure's d'una imatge o un comentari graciós.

Altres abreviacions del mateix estil són: ROTFL (Rolling On The Floor Laughing) o ROFL (expressió utilitzada per gent no acostumada a l'entorn)[cal citació] significa "Rodolant pel terra rient"; BWL (Bursting With Laughting) "Rebentar de riure".

Ara per ara, les sigles utilitzades en via internet són cada cop més utilitzades; s'han creat pàgines web sobre aquest terme i, vulgarment, verbs (lolejar) o noms en anglès (lolcats, loldogs...).

En algunes de les plataformes socials com per exemple Facebook, Tuenti o Twitter, aquesta paraula pot ser utilitzada per expressar diferents situacions en la vida d'una persona.

Depenent de la forma d'escriure aquest peculiar acrònim pot significar una cosa o una altra. Si s'escriu LoL, depenent de la persona, pot pensar que significa League of Legends, un joc d'ordinador.