Lady Jane (pel·lícula)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaLady Jane
Fitxa
DireccióTrevor Nunn Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióPeter Snell Modifica el valor a Wikidata
GuióDavid Edgar Modifica el valor a Wikidata
MúsicaStephen Oliver Modifica el valor a Wikidata
FotografiaDouglas Slocombe Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeAnne V. Coates Modifica el valor a Wikidata
ProductoraParamount Pictures Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorParamount Pictures i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenRegne Unit Modifica el valor a Wikidata
Estrena1986 Modifica el valor a Wikidata
Durada141 min i 139 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema biogràfic i drama Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióLondres Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0091374 Filmaffinity: 545357 Allocine: 63272 Letterboxd: lady-jane Mojo: ladyjane Allmovie: v28056 TCM: 80669 TV.com: movies/lady-jane TMDB.org: 21867 Modifica el valor a Wikidata

Lady Jane és una pel·lícula romàntica britànica de 1986, dirigida per Trevor Nunn, escrita per David Edgar, i protagonitzada per Helena Bonham Carter com a personatge principal. Explica la història de Jane Grey, el seu matrimoni amb Guildford Dudley i el seu regnat com a "Reina dels nou dies" després de la mort d'Eduard VI d'Anglaterra.[1]

La història s'havia convertit anteriorment en una pel·lícula de 1936, Tudor Rose, i una pel·lícula muda de 1923, Lady Jane Grey; Or, The Court of Intrigue.

Argument[modifica]

La mort d'Enric VIII d'Anglaterra llança el seu regne al caos, ja que el seu successor, Eduard VI d'Anglaterra, és alhora menor d'edat i té mala salut. Anticipant la imminent mort del jove rei per tuberculosi i ansiós per mantenir Anglaterra fidel a la Reforma protestant mantenint la catòlica Princesa Maria fora del tron, John Dudley, 1r Duc de Northumberland, Lord President del Consell i segon només després del rei al poder, traça un pla per casar el seu segon fill, Lord Guildford, amb Jane Grey, i fes que el metge reial mantingui amb vida el jove rei Eduard VI, encara que amb un dolor insuportable, el temps suficient per fer que nomeni Jane la seva hereva.

La Jane no està contenta amb el matrimoni proposat, i els seus pares l'obliguen a través d'un càstig corporal. Al principi, Jane i Guildford tracten la seva unió com un matrimoni de conveniència, però més tard s'enamoren profundament.

Després de la mort del rei Eduard VI, Jane és col·locada al tron. Ella està preocupada per la qüestionable legalitat de la seva adhesió, però després de consultar amb Guildford, canvia la situació en John Dudley i els altres que pensaven utilitzar-la com a titella.

Després de només nou dies, però, el Consell de la reina Jane la abandona a causa dels seus dissenys per reformar el país. Aleshores, el Consell dóna suport a Mary, que al principi empresona Jane i Guildford.

Consumit per la culpa, el pare de Jane, el duc de Suffolk, aixeca una rebel·lió per restaurar-la al tron, presumiblement en concert amb la Rebel·lió de Thomas Wyatt. Quan la rebel·lió fracassa, la reina Maria I s'ofereix a salvar la vida de Jane si renuncia a la seva fe protestant. Quan ella es nega, Jane, el seu pare i Guildford són executats.

Repartiment[modifica]

Localitzacions[modifica]

El Castell de Dover va ser utilitzat per representar la Torre de Londres a la pel·lícula. Es van utilitzar escenes interiors del Castell d'Hever a Kent. La Long Gallery es va utilitzar en l'escena on Jane visita la reina Maria. El fossat al voltant del Castell de Leeds, també a Kent, es va utilitzar en l'escena on Dudley visita per primera vegada Lady Jane.[2] Es van rodar diverses escenes a Haddon Hall a Derbyshire.[3] També es va utilitzar el castell i el fossat del Castell d'Herstmonceux a East Sussex, quan s'hi va localitzar a l'Observatori Reial de Greenwich.

Recepció[modifica]

A Rotten Tomatoes la pel·lícula té un índex d'aprovació del 56% basat en les ressenyes de 9 crítics.[4]

Referències[modifica]

  1. Lady Jane El País. Consultado el 10 de abril 2018.
  2. Kent Film Office. «Kent Film Office Lady Jane Film Focus».
  3. Elwes, Cary; Layden, Joe. As You Wish: Inconceivable Tales from the Making of The Princess Bride. Touchstone Books, 2014, p. 112–114. 
  4. «Lady Jane (1986)». Rotten Tomatoes. [Consulta: 1r març 2021].

Enllaços externs[modifica]