Laurent Tuel

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaLaurent Tuel

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement27 octubre 1966 Modifica el valor a Wikidata (57 anys)
Bordeus (França) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciódirector de cinema, guionista, actor Modifica el valor a Wikidata
Activitat1989 Modifica el valor a Wikidata –

IMDB: nm0876146 Allocine: 16624 Rottentomatoes: celebrity/laurent-tuel Allmovie: p294570 TMDB.org: 78489 Modifica el valor a Wikidata

Laurent Tuel (Nantes, 27 d'octubre de 1966) és un director de cinema i guionista francès.[1]

Biografia[modifica]

Fill d'André Tuel i d'Anne François-Tuel, va ser estudiant a l'externat des Enfants nantais el 1978, després a la Institution Libre de Combrée.

El seu pare André era venedor en el camp de la vaixella de luxe. Era originari de la Bretanya. La seva mare Anne és filla d'un ferroviari del nord de França i filla d'immigrants italians establerts prop de Tolosa i de la regió de San Donà di Piave.

Va fer el seu primer curtmetratge l'any 1989, Céleste, després es va incorporar a la productora La Vie Est Belle Films Associés, juntament amb altres joves cineastes com Antoine Desrosières de Graham Guit.[2] Va dirigir dos altres curts, Le jour de chance du gros Phil (1992) i Hillbilly Chainsaw Massacre (1995), una farsa gore protagonitzada per Melvil Poupaud i Chiara Mastroianni.

El 1995, Laurent Tuel va rodar el seu primer llargmetratge, Le Rocher d'Acapulco, amb Antoine Chappey i Margot Abascal. Inspirada en un fet real, aquesta primera pel·lícula explora la relació perversa entre els dos personatges principals, en un teló de fons de manipulació psicològica i física, a la frontera de la realitat i la fantasia.

L'any 2001, Laurent Tuel va dirigir una pel·lícula de gènere, Un jeu d'enfants amb Karin Viard. Aquest exercici d'estil sota la influència polanskiana aporta una mica de preocupació i estranyesa a la vida quotidiana. Amb Jean-Philippe (2006), el director capgira el món d'un fan de Johnny Hallyday que es desperta en un món on aquest darrer mai es va convertir en la superestrella nacional. El 2009, el cineasta va signar Le Premier Cercle, un thriller amb Jean Reno i Gaspard Ulliel.

Filmografia[modifica]

Bibliografia[modifica]

Referències[modifica]