Lliga Mundial Islàmica

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióLliga Mundial Islàmica
Dades
Nom curtLIM i MWL Modifica el valor a Wikidata
Tipusorganització Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1962
FundadorSaüd de l'Aràbia Saudita Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Filial

Lloc webthemwl.org Modifica el valor a Wikidata
Facebook: MWLOrg.En Twitter (X): mwlorg_en Instagram: mwlorg Youtube: UCheRLSCa_r04KY3AloMRbNg Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

La Lliga Mundial Islàmica o Lliga Mundial Musulmana —en àrab رابطة العالم الإسلامي, Rābiṭa al-ʿĀlam al-Islāmī— és una organització no governamental islàmica. El seu actual secretari general és el Dr. Abdullah bin Abdul Mohsin Al-Turki.[1]

Després de l'abolició del califat el 1918 amb la caiguda de l'Imperi Otomà, i sent que el califa exercia com a cap de l'islam (sunnita) i successor del profeta Muhàmmad, l'islam va quedar acèfal i sense un lideratge global, fins que erudits musulmans de 22 països van fundar la Lliga Islàmica el 1962[2] a La Meca, Aràbia Saudita, encapçalada per Fàysal ibn Abd-al-Aziz, com a contrapart al panarabisme de Gamal Abdel Nasser.[3] Té 60 associacions islàmiques nacionals membres (cada país compta amb dos representants) i a més hi ha representants de minories islàmiques importants de països no islàmics.

Es diferencia de l'Organització de la Conferència Islàmica perquè, mentre aquesta és una organització política per a aglutinar estats musulmans, la Lliga Mundial Islàmica és una organització no governamental. La Lliga Mundial Islàmica té els següents cossos funcionals:

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Consul General of the kingdom accompanies Secretary General of the Muslim World League in his Visit to Kano's President» (en anglès). kingdom of Saudi arabia Ministry of Foreign Affairs, 04-02-2013. [Consulta: 21 juny 2013].
  2. «Secretario General de la Liga Mundial Islámica visitó Ministerio de Relaciones Exteriores de Perú» (en castellà). Webislam. Arxivat de l'original el 2016-05-31. [Consulta: 21 juny 2013].
  3. Henderson, Simon. «Institutionalized Islam: Saudi Arabia’s Islamic Policies and The Threat They Pose». Londres: Islam Daily, 10-09-2003. Arxivat de l'original el 2018-12-25. [Consulta: 22 juny 2012].

Enllaços externs[modifica]