Llista del Servei i la Reforma

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióLlista del Servei i la Reforma
Dades
Tipuscoalició electoral Modifica el valor a Wikidata

La Llista del Servei i la Reforma fou una agrupació electoral que va participar en les eleccions del 25 de juliol del 2009 al Kurdistan Iraquià, caracteritzada per ser una llista formada per partits islamistes i seculars. Integraven la coalició quatre partits:

A les eleccions del 2005 el Grup Islàmic del Kurdistan fou l'únic que va participar per separat i va obtenir 6 escons. La Unió Islàmica del Kurdistan i el Partit Socialista Democràtic del Kurdistan van participar amb dins l'Aliança Democràtica i Patriòtica del Kurdistan i van obtenir respectivament 9 i 2 diputats. El partit del Futur del Kurdistan no es va crear fins al 2008. La llista es va formar per concórrer a les eleccions del 25 de juliol del 2009 al Kurdistan, obtenint 240.842 vots (12,8%) i 13 diputats (el que suposava una pèrdua de 4). Omar Abdul Aziz fou designat cap del grup al parlament regional.[1]

El setembre del 2009 la coalició es va trencar quan tres dels partits van estar disposats a entrar al govern regional però la Unió Islàmica s'hi va negar.[2]

A les eleccions del març del 2010 a l'Iraq, la Unió Islàmica del Kurdistan i el Grup Islàmic del Kurdistan van presentar cadascun llistes separades i els altres dos van donar suport a l'Aliança del Kurdistan.

Bandera[modifica]

La bandera electoral de la llista era horitzontal (també usada en vertical) de quatre franges de diferents colors, cadascun dels quals representava a un partit: el marron (part superior) per la Unió Islàmica; el blau, pel Partit Socialista Democràtic; el blanc pel Grup Islàmic i el vermell pel Partit del Futur.

Notes[modifica]