Partit Comunista Treballador del Kurdistan

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióPartit Comunista Treballador del Kurdistan
Dades
Tipuspartit polític Modifica el valor a Wikidata
Ideologia políticaoperaisme Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2008
Governança corporativa
Seu

Lloc webhkkurdistan.org Modifica el valor a Wikidata

El Partit Comunista Treballador del Kurdistan (kurd: حزبی کۆمۆنستی کرێکاریی کوردستان, Hizbi Komonisti Krekari Kurdistan) és una organització política del Kurdistan del Sud fundada el 15 de març de 2008 en separar-se del Partit Comunista Treballador de l'Iraq.[1] El seu líder és Osman Hajy Marouf. Publica una revista quinzenal anomenada "Octubre".

És partit germà del Partit Comunista Treballador de l'Iraq i del Partit Comunista Treballador de l'Iran-Hekmatista. La seva principal activitat és sindical.

El partit va tenir un paper protagonista a les protestes de 2011 a Suleymaniyah, en les que Nawzad Baban, membre del politburó, va ser un dels líders de les protestes, sent detingut amb altres membres del partit i alliberat després de diversos dies,[2] Poc després de les protestes, el Partit Obrer-Comunista del Kurdistan va ser reconegut oficialment pel govern regional del Kurdistan, i en 2018, diversos membres del partit foren detinguts quan penjaven cartells que animaven el boicot a les eleccions del 30 de setembre.[3] El rebutja obtenir qualsevol pressupost del govern.

Referències[modifica]

  1. «Communist Party of Kurdistan – Kurdistan». A: Country Advice Iraq, p. 1 [Consulta: 22 desembre 2023]. 
  2. Nadir, Akram. «Iraq/Kurdistan: Nawzad Baban has now been released» (en anglès). Marxist, 02-03-2011. [Consulta: 22 desembre 2023].
  3. «Six members of Worker-Communist Party arrested in Iraqi Kurdistan» (en anglès). Ekurd daily, 22-09-2018. [Consulta: 22 desembre 2023].

Enllaços externs[modifica]