Llit per a gat

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Gats en un llit

Els llits per a gats són recipients especialment dissenyats per al descans dels gats. Els gats domèstics aprecien llocs càlids, tous i confortables per a descansar. En aquest sentit, els llits es dissenyen amb materials suaus i tous perquè els gats s'aficionin a elles i trobin fàcilment el seu descans. Solen consistir en una base d'escuma de poliuretà envoltada per una vora tova i folrada en tela de diferents colors i estampats. La seva forma habitual és la rodona o ovalada encara que també es troben amb base rectangular.[1]

Entre les variacions més comunes es troben:[2]

  • Llits amb contorns baixos, en què els gats s'enrotllen i s'arrauleixen amb facilitat.
  • Llits amb vora alt que resulta molt còmode perquè l'animal es doni suport per vigilar l'exterior. A l'interior, el gat se sent protegit i segur. També troba divertit saltar o grimpar per la vora per entrar o sortir del recipient.
  • Coves per a gat. Es basen en una estructura tancada amb sostre de volta en què el gat se sent ocult i protegit. Disposa d'una petita obertura per la qual s'introdueix i des de la que pot vigilar l'entorn.
  • Coixí per gat. És una estructura llisa, sense contorn que els gats fan servir tant per descansar com per dormir.[3]
Coves per gats

Altres estris de finalitat similar són:

  • Hamaca per radiador. És una eina de descans consistent en una estructura rígida folrada de tela que penja dels radiadors. Els gats gaudeixen així d'un entorn càlid mentre es relaxen.[4]
  • Sac de dormir. Es tracta d'una bossa de pell o roba gruixuda i tova en què l'animal s'introdueix per descansar.
  • Cases o cabanes per gats. Són recipients rígids de boga o un material similar dins el qual es refugien els gats. A l'interior tenen un matalàs tou per a facilitar el descans. La textura de les parets els serveix també per afilar les ungles durant el dia.

De vegades, altres recipients domèstics com cistelles o caixes de cartró poden servir com informals llits per a gats. Es moblen col·locant simplement un coixí o matalàs al seu interior perquè l'animal s'acomodi amb comfortabilitat.

Galeria d'imatges[modifica]

Referències[modifica]