Luci Valeri Flac (cònsol 86 aC)

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula de personaLuci Valeri Flac
 Cònsol de la República Romana 


 Senador romà 

Dades biogràfiques
Mort 85 aC (Julià)
Activitat professional
Ocupació Polític i militar
Època República Romana
Dades familiars
Dinastia Gens Valèria
Fills
Modifica dades a Wikidata

Luci Valeri Flac (Lucius Valerius Flaccus) fou cònsol de la República romana el 86 aC.

El 86 aC va morir Mari en el seu setè consolat i Flac fou nomenat cònsol col·lega suplent per Cinna i el va enviar a Àsia per resistir a Sul·la i sotmetre a Mitridates VI Eupator; com a llegat el va acompanyar Gai Flavi Fímbria, ja que Flac no tenia experiència militar. Abans de sortir va proposar una llei que llevava tots els deutes dels que només una part haurien de ser retornats.

Com que Flac era avariciós i cruel es va guanyar l'hostilitat de l'exèrcit i molts soldats es van passar al camp de Sul·la i la resta eren partidaris de Fímbria que, amb calculades indulgències, s'havia guanyat el seu favor. A Bizanci un conflicte entre Fímbria i el qüestor de Flac va ser sotmès a arbitratge de Flac i aquest va donar la raó al qüestor. Fímbria indignat, va voler tornar a Roma i Flac el va rellevar del servei.

Flac va marxar a Calcedònia i Fímbria va instigar un motí dels soldats que havien restat a Bizanci; Flac va retornar per castigar a Fímbria però fou posat en fugida i va haver de marxar cap a Nicomèdia i va tancar les portes a Fímbria que el perseguia, però aquest les va franquejar i el va matar i el seu cap fou llençat a la mar i el cos deixat sense sepultar o cremar (possiblement any 86 aC o començaments del 85 aC).