Ludwig von Hagn

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaLudwig von Hagn

(1857) Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement23 novembre 1819 Modifica el valor a Wikidata
Múnic Modifica el valor a Wikidata
Mort15 gener 1898 Modifica el valor a Wikidata (78 anys)
Múnic Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Formaciócadet corps (en) Tradueix
Acadèmia de Belles Arts de Múnic Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Anvers Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópintor, genre painter (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
GènerePintura de gènere Modifica el valor a Wikidata
ProfessorsAlbert Zimmermann, Gustaf Wappers i Eugène-François de Block Modifica el valor a Wikidata
Obra
Obres destacables
Família
GermansCharlotte von Hagn, Auguste von Hagn (en) Tradueix i Luise von Hagn (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Ludwig von Hagn (Múnic, 23 de novembre de 1819 - Múnic, 15 de gener de 1898) (o Louis von Hagn) va ser un pintor de gènere alemany.[1][2]

Biografia[modifica]

Va néixer a Múnic, fill d'un empresari Karl von Hagn i de la seva dona Josepha Schwab. La seva germana gran, Charlotte von Hagn, era una actriu coneguda.

Ludwig von Hagn, retrat de Franz von Lenbach (1863).
Carrer concorregut amb festa de noces a Überlingen

Després d'una breu educació pública, va seguir els desitjos de la seva família i va entrar a l'Escola de Cadets local. Després d'una visita a Berlín amb la seva germana el 1840, va desenvolupar un interès per l'art. Poc després, va deixar el Cos de Cadets i es va convertir en alumne del pintor marí Wilhelm Krause. En tornar a Munic, es va matricular a l’Acadèmia de Belles Arts, on entre els seus instructors hi havia el pintor d'història Clemens von Zimmermann i el paisatgista Albert Zimmermann (sense parentiu).

El 1846, es va convertir en un dels primers artistes de Munic a estudiar a Anvers. Els seus instructors van ser Gustave Wappers i Eugène-François de Block. Amb aquest últim va estar un any treballant al seu estudi de Brussel·les. El 1850, va tornar a Berlín per estudiar arquitectura i va ser influenciat per les obres d’Adolph Menzel. Les seves visites a Sanssouci van començar a donar un toc rococó als seus quadres.

De 1853 a 1855, va estar a París, on es va interessar per les obres de Léon Cogniet, Paul Delaroche, Jean-Louis-Ernest Meissonier i Joseph Nicolas Robert-Fleury. Durant aquest temps, es va fer amic de tota la vida amb els seus antics col·legues belgues Florent Willems i Alfred Stevens.

El 1855, es va establir a Munic i es va convertir en un pintor autònom, formant un petit cercle de coneguts afins que incloïa Franz von Lenbach, Victor Müller i agost von Pettenkofen. De 1863 a 1865, va continuar els seus estudis a Florència, Itàlia, i es va allunyar de l'estil rococó. Va morir a la seva ciutat natal de Munic.

Referències[modifica]

  1. «1035-1036 (Nordisk familjebok / Uggleupplagan. 10. Gossler - Harris)» (en suec), 1909. [Consulta: 23 febrer 2024].
  2. «Hagn, Ludwig von». Oxford University Press, 31-10-2011.