Luis Franco Vera

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaLuis Franco Vera
Biografia
Naixement8 gener 1942 Modifica el valor a Wikidata (82 anys)
Madrid Modifica el valor a Wikidata
Catedràtic d'universitat bioquímica
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat Complutense de Madrid
Activitat
OcupacióQuímica
Membre de

Facebook: luis.francovera.5 Modifica el valor a Wikidata

Luis Franco Vera (Madrid, 8 de gener de 1942) és un químic espanyol, acadèmic de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals.

Biografia[modifica]

El 1971 es va doctorar en Ciències Químiques per la Universitat Complutense de Madrid, en la que fou professor adjunt (1973-1975) i agregat (1975-1981) de bioquímica. El 1981 esdevingué catedràtic de bioquímica i biologia molecular de la Universitat de València. Ha estat en ella Vicedegà de la Facultat de Biologia i Director del departament de la seva especialitat, així com Director de l'Institut de Química de la Institució Valenciana d'Estudis i Investigació (IVEI).

Després d'una estada postdoctoral al Chester-Beatty Research Institute de Londres el 1971 es va especialitzar en l'estructura i funció de la cromatina, tema sobre el qual ha desenvolupat com a investigador principal onze projectes de recerca competitius.[1] Ha publicat llibres i monografies i prop d'un centenar d'articles de recerca i dirigit 14 tesis doctorals. Ha presentat 7 ponències per invitació en congressos internacionals i 4 en nacionals, així com nombroses comunicacions en reunions d'un i un altre tipus i pronunciat diverses conferències, sent un reconegut especialista en regulació de l'expressió gènica per histones.

Ha escrit sobre temes de bioètica i pertany al comitè científic de l'Associació Espanyola de Bioètica.[2] És membre de la Reial Societat Espanyola de Química, de la Societat Espanyola de Bioquímica i Biologia Molecular, de la Societat Valenciana de Bioètica, i acadèmic de nombre de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana. En 2002 fou nomenat acadèmic de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals, en va prendre possessió l'any següent amb el discurs El rostro humano de la Ciencia. Reflexiones en torno a la regulación biológica. De 2010 a 2014 en fou president de la Secció de Naturals.[3]

Obres[modifica]

Referències[modifica]

  1. Luis Franco Vera Arxivat 2016-06-10 a Wayback Machine. al web de l'INCLIVA
  2. «Asociación española de bioética y ética médica». Arxivat de l'original el 2010-06-30. [Consulta: 8 maig 2016].
  3. Biografia Arxivat 2016-06-05 a Wayback Machine. al web de la RAC

Enllaços externs[modifica]

«Obra de Luis Franco Vera» a Dialnet.


Premis i fites
Precedit per:
José María Albareda Herrera

Acadèmic de la Reial Acadèmia de Ciències
Medalla 3

2002-
Succeït per:
'